1. Lažna jaja
Foto: thecambodiaherald.com
Ova jaja sadrže alginsku kiselinu, kalijum, želatin, kalcijum-hlorid, vodu i veštačku boju. Ljuska je napravljena od kalcijum-karbonata. Jedenje ovih jaja može izazvati gubitak memorije i demenciju.
2. Orasi punjeni cementom
Foto: healthandlovepage.com
Prodavac koji je prodavao ove orahe rekao je da je ovo uradio kako bi "orasi" bili teži.
3. Svinjetina umesto govedine
Foto: naturalblaze.com
Svinjetina je u Kini mnogo jeftinija od govedine, tako da mnogi restorani podmeću svinjetinu umesto govedine, ali je prvo hemijski obrade. Lekari kažu da ovako obrađeno meso može izazvati sporo trovanje, deformitete pa čak i tumor.
4. Lažni grašak
Foto: 1.bp.blogspot.com
Lažni grašak pravi se od stočnog graška i soje, dodaje se zelena boja i natrijum-metasulfit (koristi se kao izbeljivač ili konzervans). Ovo je prehrambenoj industriji zabrenjeno da koristi u proizvodima jer može izazvati rak, a takođe ometaju telo u apsorpciji kalcijuma.
5. Bejbi formula
Foto: s1.reutersmedia.net
Formula sadrži veoma malo hranjivih materija, verovatno je napravljena od krede, a kod dece se razvija "velika bolest glave" zbog koje koje glava deteta nabubri a ostatak tela propada.
6. Industrijska so umesto kuhinjske soli
Foto: chinapost.com.tw
Industrijska se je nepogodna za ljude. Ipak, ona je mnogo jeftinija od kuhinjske soli. Industrijska so može da izazove mentalne i fizičke probleme, na primer hipotiroidne probleme i poremećaj reproduktivnog sistema.
7. Blato umesto crnog bibera
Foto: cdn2.thecoverage.my
Proizvodi u Kini se ne isputuju po svemu sudeći dok neko ne umre zbog njih. Umesto crnog bibera prodavano je blato, a umesto belog brašno. Jedan prodavac je na to rekao "niko od toga neće umreti".
8. Lažne nudle
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
U Žongšanu je proizvedeno nekoliko tona lažnih nudli. Istraživanje je pokazalo da su nudle napravljenje od kukuruza, parafinskog voska i mastila koje im je davalo ljubičastu boju.
9. Lažni ginseng
Foto: images.china.cn
Ginseng je koren koji se u Kini koristi oko 3000 godina u medicinske svrhe. Prodavci su ginseng kuvali sa šećerom kako bi dobio na težini. Prirodni ginseng sadrži 20% šećera, dok je ovao sadržao 70%. Sa tolikom količinom šećera, neće mnogo učiniti za nečije zdravlje.
10. Plastični pirinač
Foto: wereblog.com
Ogromne količine plastičnog pirinča otkrivene su u Kini, koji je uglavnom napravljen od krompira i sintetičke smole. Često konzumiranje ovakvog pirinča moglo bi da izazove rak.