... / Čeda Jovanović kandidat Željka Komšića za kantonalnog ministra?

Izvor/medij: Radio Sarajevo
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Čedomir Jovanović nije “kandidat DF-a za kantonalnog ministra”

Demokratska fronta je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USК, nezvanično saznaje ATV.

Kako nezvanično saznaje ovaj portal, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

Lider Liberalno demokratske partije je doživio krah na nedavno održanim izborima u Srbiji gdje je bio nosilac liste “Koalicija za mir”, koja je osvojila svega 0,32 posto.

Koalicija za mir, koju pored LDP čini još devet pokreta i stranaka, tako nije uspjela da osvoji ni blizu tri odsto glasova, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.

Ovu koliciju čine LDP, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Udruženje Jugoslovena u Srbiji, Akciona mreža asocijacija i romskih organizacija, Udruženje građana "Rumuni Homolja" i Skaska.

Izborna komisija Srbije odbila je prigovor Koalicije za mir, na rješenje RIK-a kojim je ta komisija odbacila prijedlog izborne liste Čedomira Jovanovića da joj se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

Članak indeksiran 16. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me