Čeda Jovanović kandidat Željka Komšića za kantonalnog ministra?

Izvor/medij: Glas Krajine
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Čedomir Jovanović nije “kandidat DF-a za kantonalnog ministra”

Demokratska fronta je kandidovala Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantolanih vlada, između ostalih i za ministra obrazovanja USK, nezvanično saznaje ATV.

 

Kako nezvanično saznaje pomenuta televizija, Jovanović, koji je ujedno i savjetnik lidera DF-a i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin.

 

Lider Liberalno demokratske partije je doživio krah na nedavno održanim izborima u Srbiji gdje je bio nosilac liste “Koalicija za mir”, koja je osvojila svega 0,32 odsto.

Mgid

 

 

Koalicija za mir”, koju pored LDP čini još devet pokreta i stranaka, tako nije uspjela da osvoji ni blizu tri odsto glasova, koliko je potrebno za ulazak u Skupštinu Srbije.

 

Ovu koliciju čine LDP, Tolerancija Srbije, Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Liberalno demokratski pokret Vojvodine, Udruženje Jugoslovena u Srbiji, Akciona mreža asocijacija i romskih organizacija, Udruženje građana “Rumuni Homolja” i Skaska.

 

Republička izborna komisija odbila je prigovor Koalicije za mir, na rješenje RIK-a kojim je ta komisija odbacila prijedlog izborne liste Čedomira Jovanovića da joj se utvrdi položaj koalicije stranaka nacionalnih manjina.

Članak indeksiran 16. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me