Čedomir Jovanović kandidat za ministra, ali ne u srpskoj vladi?

Izvor/medij: B 92
Ocjena: Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Čedomir Jovanović nije “kandidat DF-a za kantonalnog ministra”

Banjaluka -- Demokratski front kandidovao je lidera LDP Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada u BiH, prenosi Alternativna televizija.

Jovanović je između ostalog kandidat i za ministra obrazovanja Unsko-sanskog kantona, objavila je banjalučka Alternativna televizija, pozivajući se na nezvanične izvore.

Jovanović, koji je savetnik lidera DF-a i hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, kandidat je za pozicije na kojima je zbog konstitutivnosti potreban Srbin, navodi Alternativna televizija.

MOŽDA VAS ZANIMA

Jovanović je bio nosilac liste "Koalicija za mir", koja je na nedavno održanim izborima u Srbiji osvojila svega 0,32 odsto i nije uspela da pređe cenzus za ulazak u Skupštinu Srbije.

Komšić demantovao

Demokratska fronta Željka Komšića demantovala je danas pisanje pojedinih medija u BiH i regionu da je ta stranka kandidovala lidera srpske LDP Čedomira Jovanovića za funkciju ministra u više kantonalnih vlada.

U saopštenju DF-a se navodi da je "laž, ismišljotina i novinarska bljuvotina" sve, od prvog do poslednjeg slova u informaciji, koju je, inače, pozivajuci se na svoja saznanja prva objavila banjalučka ATV, a preuzeli su je i neki mediji u regionu.

U saopštenju stoji i da je autor pre objavljivanja informacije pozvao Centralu stranke, gde mu je rečeno da, kako navode, “ta priča nema veze s vezom”.

Komšićeva DF objavljivanje ove informacije tumači kao podvalu.

"Navikli smo mi da nam se podmeću razna ''kukavičja jaja'' ali ovakvu podvalu do sada nismo imali", navode iz DF-a.

Stranka je u saopštenju Čedi Jovanoviću poželela brz oporavak i skoro viđenje u, kako kažu, njihovom i njegovom Sarajevu.

Članak indeksiran 16. 07. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me