Raskrinkavanje.ba

Pravda → ČEKALI SU SAMO DA SE NEŠTO DESI I DA ZA SVE OKRIVE TRAMPA: Soroševa udarna pesnica već mesecima planirala pobunu protiv vlasti u SAD!

04.06.2020
Tekst članka

Pripadnici ekstremno levičarskog pokreta Antifa u Sjedinjenim Američkim Državama počeli su da planiraju pobunu protiv tamošnjih vlasti pre više meseci, navodi "Vašington tajms".

Pobuna je širom zemlje trebalo da bude podstaknuta još u novembru, u vreme kada je kampanja za ovogodišnje predsedničke izbore u SAD zaista počela, piše list u ekskluzivnom izveštaju, pozivajući se na tvrdnje jednog zvaničnika organa reda koji ima pristup obaveštajnim podacima o toj tajanstvenoj grupaciji.
Posle smrti Afroamerikanca DŽordža Flojda u Mineapolisu, širom SAD su se dogodile nasilne demonstracije i pljačke, a Antifom - čiji aktivisti su se raširili među demonstrantima - sada se intenzivno bave istražitelji, navodi list.
Drugi sagovornik "Vašington tajmsa" tvrdi da izbor Donalda Trampa za predsednika i revitalizacija SAD predstavljaju pretnju po "nihilističke ciljeve" Antife, koja, po njegovim rečima, podstiče nasilje kako bi stvorila haos i očajanje i dovela do Trampovog poraza na predsedničkim izborima.
I sam Tramp je Antifu označio kao jednu od grupacija koje stoje iza nasilnih protesta, a savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Robert O'Brajen je izjavio da američki zvaničnici zahtevaju više obaveštajnih podataka o aktivnostima te grupe u svetlu događaja koji su se odigrali proteklih dana, navodi list.

Članak indeksiran 29.06.2020. Zadnji put osvježen 29.06.2020.

Ocijenjeno u analizi