Čelnici FK Borac: Nismo izbačeni iz evropskih takmičenja, samo smo kažnjeni

Izvor/medij: Avaz
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Zvanični protiv anonimnih izvora: Da li je UEFA izbacila FK Borac Banja Luka iz takmičenja?

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 eura, navode u saopćenju

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) izbacila je Fudbalski klub Borac Banja Luka iz evropskih takmičenja na tri sezone zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana. Ipak, iz FK Borac tvrde kako to nije istina, a saopćenje banjalučkog kluba prenosimo u cijelosti.

 

- FK Borac nije izbačen iz evropskih takmičenja, a naš klub dobio je novčanu kaznu od UEFA-e u iznosu od 10.000 eura zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Naš klub je, kao i svi drugi klubovi koji nastupaju u evropskim takmičenjima, pod stalnim monitoringom UEFA-e, koja je tokom sezone u nekoliko navrata detaljno kontrolisala poslovanje FK Borac.

Zbog dospjelih, a neizmirenih obaveza sa 15. oktobrom 2022. godine, naš klub je kažnjen novčano sa 10.000 eura uz obavezu da plati i dodatnih 1.000 eura troškova monitoringa bez bilo kakvih dodatnih uslovljavanja.

Advertisement

0 seconds of 0 secondsVolume 0%

 

 

 

FK Borac - Avaz

 

Saopćenje FK Borca. Printscreen

Novčana kazna, jedina je koja pristigla u naš klub, koji, ponavljamo, nije izbačen iz evropskih takmičenja kako su to napisali, bez prethodne provjere, brojni ovdašnji mediji. FK Borac, trn je u oku mnogima, a to se iznova dokazalo i danas kada nas očekuje novi premijerligaški ispit.

Senzacionalistički naslovi i neprovjerena pisanja, ciljano su usmjerani da se baci ljaga na klub.

FK Borac od svojih obaveza i odgovornosti, a pogotovo prema krovnoj kući evropskog fudbala nikada nije bježao niti je na bilo koji način, u bilo kom trenutku, doveden u situaciju da mu se zabrani nastup u takmičenjima pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Neka je na čast onih koji su sebi dopustili da u javnost plasiraju netačne informacije, a nama ostaje da se, uprkos svim medijskim podmetanjima, iz dobro znanih nam "kuloara i izvora", borimo za novi nastup na evropskoj sceni.

FK Borac iskoristit će sva pravna sredstva da zaštiti svoj ugled, a od svih medija koji su plasirali informaciju da je našem klubu zabranjen nastup u evropskim takmičenjima traži da demantuju napisano.

Članak indeksiran 12. 03. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me