CEO ISLAND PROVERIO SE NA KORONU! Testirali su bukvalno celu državu i došli do veoma važnog zaključka!

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Island nije testirao cijelu populaciju na koronavirus SARS-Cov-2

Islandska vlada saopštila je da je do sada testirala veći procenat svojih građana nego bilo gde drugde u svetu

Dok se zemlje širom sveta bore da zadrže širenje koronavirusa, Island radi nešto čini drugačije od ostalih - a pristup bi mogao imati mnogo veći uticaj na naše razumevanje virusa.

Mala ostrvska država od 364.000 stanovnika sprovodi opsežna testiranja među svojom populacijom, što ga čini najnovijom državom koja je postavila agresivno testiranje u središte svoje borbe protiv pandemije.

Ali - što je najvažnije - testiranje takođe uključuje ljude koji ne pokazuju simptome bolesti. Islandska vlada saopštila je da je do sada testirala veći procenat svojih građana nego bilo gde drugde u svetu. Broj pojedinaca koje su testirali zdravstveni organi zemlje i biotehnološka firma deCode Genetics - 3.777 - u poređenju sa oko 5.203 u Južnoj Koreji, 2478 u Italiji i 764 u Velikoj Britaniji.

 

- Stanovništvo Islanda stavlja zemlju u jedinstvenu poziciju da ima veoma visoke mogućnosti testiranja uz pomoć islandske kompanije za medicinsko istraživanje deCode Genetics, koja nudi testiranje velikih razmera - izjavio je za BuzzFeed News Thorolfur Guðnason, glavni epidemiolog Islanda.

Islandska vlada saopštila je da je do sada testirala veći procenat svojih građana nego bilo gde drugde u svetu.

 

Dok se zemlje širom sveta bore da zadrže širenje koronavirusa, Island radi nešto čini drugačije od ostalih - a pristup bi mogao imati mnogo veći uticaj na naše razumevanje virusa. Mala ostrvska država od 364.000 stanovnika sprovodi opsežna testiranja među svojom populacijom, što ga čini najnovijom državom koja je postavila agresivno testiranje u središte svoje borbe protiv pandemije.

  • Ali - što je najvažnije - testiranje takođe uključuje ljude koji ne pokazuju simptome bolesti. Islandska vlada saopštila je da je do sada testirala veći procenat svojih građana nego bilo gde drugde u svetu. Broj pojedinaca koje su testirali zdravstveni organi zemlje i biotehnološka firma deCode Genetics - 3.777 - u poređenju sa oko 5.203 u Južnoj Koreji, 2478 u Italiji i 764 u Velikoj Britaniji.

  •  Stanovništvo Islanda stavlja zemlju u jedinstvenu poziciju da ima veoma visoke mogućnosti testiranja uz pomoć islandske kompanije za medicinsko istraživanje deCode Genetics, koja nudi testiranje velikih razmera - izjavio je za BuzzFeed News Thorolfur Guðnason, glavni epidemiolog Islanda.

  •  Ovaj napor je namenjen dobijanju uvida u stvarnu prevalenciju virusa u zajednici, jer većina zemalja u ovom trenutku najekskluzivnije testira samo one sa simptomima.

Od 3.777 osoba testiranih u zemlji, do sada je identifikovan 218 pozitivnih slučajeva.

- Najmanje polovina zaraženih zarazila se virusom tokom putovanja u inostranstvo, uglavnom u visoko rizična područja u evropskim Alpama (najmanje 90) - saopštila je vlada u ponedjeljak.

Ti brojevi uključuju prve rezultate dobrovoljnih testova na ljudima bez simptoma, koji su započeli prošlog petka. Prva serija od 1.800 testova dala je 19 pozitivnih slučajeva, odnosno oko 1% uzorka.

- Rani rezultati deCode Genetics pokazuju da je nizak procenat opšte populacije zarazio virusom i da je polovina onih koji su testirali pozitivnost ne-simptomatski - rekao je Guðnason.

Alfons López Tena@alfonslopeztena

Coronavirus’ silent spreaders — Iceland, able to test its entire population, found half of those who tested positive had no symptoms

Уграђени видео

 

 - Druga polovina pokazuje veoma umerene simptome nalik prehladi. Ovi podaci takođe mogu postati vredan resurs za naučne studije virusa u budućnosti - dodao je.

 

Članak indeksiran 30. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me