ЧУБРИЛОВИЋ: НАРОДНА СКУПШTИНА НЕ РАДИ НИШTА ПРОTИВУСTАВНО

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Ustav jedno, mediji drugo: 500 članaka o BiH "stvorenoj u Dejtonu"

БАЊАЛУКА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је парламент Српске, с обзиром на своју кратку историју, увијек био пред изазовима, као што је и сада, 26 година након потписивања Дејтонског мировног споразума, али да не ради ништа противуставно, нити незаконито.

 

Чубриловић сматра да је то најважније, с обзором на то да је Народна скупштина Републике Српске највиши орган законодавне власти.

"Сви они који јој приписују неке друге елементе или прижељкују нешто друго, далеко су од стварних чињеница. Народна скупштина ће сигурно дати свој допринос рјешавању свих, па и конфликтних ситуација у капацитету који може бити одлучујући у свим овим битним елементима", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће и ово вријеме врло брзо проћи, како би се могло размишљати и планирати неки други пројекти, који ће бити животнији.

У америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону је прије 26 година параФиран Дејтонски мировни споразум или Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Дејтонски споразум званично је потписан 14. децембра 1995. године у Паризу, а дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ - 21. новембар републички је празник и нерадни дан у Српској.

Članak indeksiran 13. 12. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me