Raskrinkavanje.ba

Ustav jedno, mediji drugo: 500 članaka o BiH "stvorenoj u Dejtonu"

Tvrdnja da je “Dejtonskim sporazumom stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH” godinama se ponavlja u javnom diskursu u Bosni i Hercegovini i regionu.

Suštinski netačna tumačenja Ustava Bosne i Hercegovine postala su opšte mjesto u člancima domaćih medija, te u javnim istupima pojedinih političara/ki u Bosni i Hercegovini. Tako se fraza da je “Dejtonskim sporazumom stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH” već gotovo deset godina iznova pojavljuje u javnom diskursu, iako se radi o opisu koji ne odgovara onome što zaista stoji u Ustavu BiH.

Prvo pojavljivanje ovog navoda pronašli smo u dokumentu koji nosi naziv “ANEKS 4 - PO MODELU USTAVA SAD: Način nastanka i opstanka Bosne i Hercegovine”,  a koji datira od 17. septembra 2012. godine. Autori/ke ovog dokumenta se u njemu ne navode, kao ni svrha njegovog kreiranja. Dostupan je na internet-stranici Socijaldemokratske partije BiH, gdje je objavljen 2016. godine u sklopu saopštenja kojim se kritikuje njegov sadržaj. U dokumentu, u uvodnom dijelu, navodi se:

Tako je stvorena državna zajednica sastavljena od dva entiteta koji su potpisnici svih aneksa kao ključnih dokumenata za provedbu i funkcionisanje države nastale međunarodnim ugovorom. 

Istu formulaciju pronašli smo u dokumentu gotovo identičnog sadržaja, koji je nazvan “Dejtonska struktura Bosne i Hercegovine i pravni položaj Republike Srpske” i koji je objavljen na zvaničnoj internet-stranici predsjednika Republike Srpske

Ni u ovom dokumentu se ne navodi ko su njegovi/e autori/ke, te kada je i u koju svrhu objavljen. Kancelariji predsjednika Republike Srpske poslali smo upit o datumu, svrsi i autorstvu ovog dokumenta, ali do vremena pisanja ove analize odgovor nije stigao.

Ovu tvrdnju u javnom diskursu Bosne i Hercegovine najčešće zastupaju upravo politički/e akteri/ke iz Republike Srpske.

Isti navod našao se i u Zaključcima u vezi Informacije o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava Republike Srpske, koje je u novembru 2019. godine usvojila Narodna skupština Republike Srpske. U ovim zaključcima se na nekoliko mjesta BiH opisuje kao “državna zajednica”, te se navodi da je ona, “prema Dejtonskom sporazumu, sastavljena od dva entiteta”. U 8. zaključku tvrdi se da je Bosna i Hercegovina “stvorena” Dejtonskim sporazumom.

Prvo pojavljivanje ove formulacije u formi medijske tvrdnje, mimo izjava političkih subjekata i različitih dokumenata, pronašli smo u članku javnog emitera Radio-televizije Republike Srpske od 21. novembra 2012. godine. U članku se za Dejtonski sporazum, između ostalog, navodi:

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH, sastavljena od dva entiteta - Republike Srpske i Federacije BiH.

Navedene formulacije mogu navesti čitatelje/ke na zaključak da Bosna i Hercegovina kao međunarodnopravni subjekt nije postojala prije parafiranja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini u novembru 1995. godine – naročito kada se radi o medijskim tvrdnjama koje dolaze do publike u zemljama regiona. 

Šta kaže Ustav Bosne i Hercegovine?

Aneks 4 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, poznatog kao Dejtonski sporazum, sadrži Ustav Bosne i Hercegovine. Prvi stav prvog člana Ustava ne podržava tvrdnju da je Bosna i Hercegovina “stvorena” Dejtonskim sporazumom niti je definiše kao “državnu zajednicu”. 

Član I
Bosna i Hercegovina

1. Kontinuitet
Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.

Stav (3) člana 1. ukazuje na neutemeljenost tvrdnje da je Bosna i Hercegovina “sastavljena od dva entiteta”. U ovom članu navodi se: 

3. Sastav 

Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske (u daljem tekstu "entiteti"). 

Dakle, Ustav Bosne i Hercegovine ne podupire tvrdnju da je Dejtonskim sporazumom “stvorena državna zajednica Bosna i Hercegovina sastavljena od dva entiteta”. U Ustavu se, zapravo, navodi da Republika BiH “nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država”. U prvom članu Ustava BiH jasno se navodi da se Ustavom njena unutrašnja organizacija modifikuje – to jest, mijenja ili prilagođava – unutar već postojećih, međunarodno priznatih granica. Ona, dakle, nije u Daytonu "sastavljena" od dva entiteta, u smislu da je nastala njihovim spajanjem, već se od njih "sastoji", kako je navedeno u članu 3.

Iz Ustava je, dakle, jasno da je Bosna i Hercegovina postojala i prije zaključivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, te da nije “stvorena” mirovnim sporazumom iz 1995. Ona je nezavisnost od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije proglasila 1. marta 1992. godine, nakon održanog referenduma o nezavisnosti. Zemlje članice tadašnje Evropske zajednice su je kao nezavisnu i suverenu državu priznale 6. aprila 1992. godine, a dan kasnije, to su učinile i Sjedinjene Američke Države. 

Kako se ova tvrdnja pojavljuje u medijima?

Pretragom online izvora pronašli smo oko 500 članaka, objavljenih u 159 medija, u kojima se ova tvrdnja pojavljuje u gotovo identičnom obliku. U slučaju medija iz Republike Srpske i Srbije, pregled ovih članaka stvara utisak da se radi o neizostavnom dijelu većine medijskih izvještaja objavljenih povodom godišnjice parafiranja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini.

Niz medija je slične članke objavio i ove godine, od čega neki u dijelom modifikovanoj formi, bez tvrdnje da je Bosna i Hercegovina “državna zajednica” (1, 2, 3, 4). Kao izvor članka naveden je Tanjug, gdje su ove vijesti u cijelosti dostupne samo pretplatnicima/ama. Navedena rečenica nije vidljiva u dijelu teksta koji je javno dostupan.

Tim sporazumom stvorena je BiH sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. (Krstarica)

Ova je tema, međutim, posebno aktuelizovana kada su se ove godine među medijima koji su objavili ovu tvrdnju našli i javni emiter Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), te regionalna televizija N1. Članak koji je sadržao ovu sintagmu objavljen je uoči 26. godišnjice potpisivanja Dejtonskog sporazuma u novembru 2021. godine, na portalu BHRT-a . Uslijedile su reakcije i kritike drugih medija, uključujući i neke koji su sami ranije objavljivali identičnu tvrdnju, poput Dnevnog avaza, Slobodne Bosne i Face televizije (1, 2). Tako se, recimo, ova rečenica u cijelosti navodi na kraju članka 20.11.2021. na portalu Dnevni Avaz, u članku Slobodne Bosne 21.11.2021, kao i na portalu Face televizije u članku od 20. novembra

Nakon reakcija javnosti na objavljivanje ove tvrdnje, BHRT je izdao saopštenje u kom je, između ostalog, navedeno da je riječ o članku koji je preuzet od Srne, novinske agencije Republike Srpske, koji je “greškom novinara” prenesen na portalu BHRT-a. BHRT je u saopštenju naveo da će uprava “razmotriti i obustavu budućeg korištenja servisa ove novinske agencije”. Na ovakav postupak BHRT-a reagovao je značajan broj političkih subjekata iz Republike Srpske, ponavljajući u svojim reakcijama istu tvrdnju.

Originalna verzija članka BHRT-a više nije dostupna, a u verziji dostupnoj u vrijeme pisanja ove analize, ovog navoda nema. Ipak, screenshotove članka koji je sadržao ovu rečenicu moguće je pronaći na društvenim mrežama i u člancima drugih medija (1, 2, 3). 

I dok se BHRT 2021. godine jeste oglasio vezano za ovaj propust, ista rečenica se i dalje nalazi u članku koji je 21. novembra 2020. godine objavljen povodom 25. godišnjice zaključivanja Dejtonskog sporazuma. U  članku iz 21.11.2019. godine navodi se da je Bosna i Hercegovina “sastavljena od dva entiteta”, dok navoda o tome da je riječ o “državnoj zajednici stvorenoj Dejtonskim sporazumom” nema. Ipak, pojedini medijski izvještaji (1, 2) iz ovog perioda ukazuju na to da je netačna tvrdnja, zajedno sa dijelom u kom se navodi da je Bosna i Hercegovina “državna zajednica” stvorena Dejtonskim sporazumom, u cijelosti objavljena i 2019. na ovom portalu. 

Narativ iz susjedne Srbije

Pored bosanskohercegovačkih medija, u najvećoj mjeri se ova tvrdnja pojavljuje u medijima iz susjedne Srbije, što ukazuje na sličnost narativa koje zastupaju mediji iz ove zemlje i Republike Srpske. 

U više navrata u proteklih nekoliko godina sporedna tema medija i vlasti u Srbiji bila je i cjelovitost Bosne i Hercegovine, a sve zbog izjava koje je član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik davao u vezi sa Republikom Srpskom. I u tim slučajevima, mediji su gotovo bez izuzetka Bosnu i Hercegovinu opisivali kao „državnu zajednicu sastavljenu od dva entiteta, stvorenu Dejtonskim sporazumom”.
 
Tako su se među medijima iz Srbije koji su objavili ovu tvrdnju našla se i Radio Televizija Srbije - (RTS), Radiotelevizija Vojvodine, B92, Politika, Novosti, kao i tabloidi Blic, Kurir i Telegraf

Ista sintagma korištena je i u članku kojeg je 2019. godine objavio Sputnik Srbija, ruski državni medij čije regionalno izdanje, kako je utvrđeno u različitim analizama, često objavljuje dezinformacije o političkim temama vezanim za BiH. Narativi koje pri tome podržava ovaj medij podudaraju se sa narativima koje promoviše član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, koji je, i u slučaju ove tvrdnje, jedan od njenih najprominentnijih i najčešćih promotera.   

Platforma Istinomjer, koja ocjenjuje tačnost izjava političara/ki, u više je navrata ocijenila ovakve navode: 2018. u izjavi ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košarca, 2019. u izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika (1, 2, 3) i delegata u Domu naroda BiH Bariše Čolaka, kao i 2020. godine u izjavama niza političkih subjekata (1, 2, 3). Ova netačna tvrdnja posebnu je “popularnost” stekla tokom 2021. godine, što potvrđuje i veliki broj analiza platforme Istinomjer (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7). 

Bosna i Hercegovina je, dakle, postojala i prije Dejtonskog sporazuma, te se u Ustavu koji je njegov sastavni dio jasno potvrđuje njen međunarodnopravni kontinuitet. Dejtonskim sporazumom njena unutrašnja organizacija jeste promijenjena na način da se država sastoji od dva entiteta, ali BiH je kao nezavisna, suverena i međunarodno priznata država postojala od 1992. godine i nije “stvorena” sastavljanjem dva entiteta 1995. godine. Shodno svemu navedenom, tvrdnji da je “Dejtonskim sporazumom stvorena državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta” dajemo ocjenu manipulisanje činjenicama.

Napomena:

29.12.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Face, Info Bijeljina i Telegraf ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

30.12.2021: Nakon objavljivanja ove analize portali Slobodna Bosna, Srpskainfo, Krstarica, Bolja Bosna, Republika, Alo i Bijeljina (.org) ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

31.12.2021: Portali Blic, Avaz i 072info ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno. 

4.1.2022: Portal Cafe ispravio je netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

5.1.2022: Portal Alo online ispravio je netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

6.1.2022: Portal Nezavisne ispravio je netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

11.1.2022: Portal 24vesti ispravio je netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno.

12.1.2022. Portali Srbija danas i Kurir ispravili su netačne navode u svojim člancima, te dobijaju i ocjenu ispravljeno.

18.1.2022: Portal Glas Srpske ispravio je netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno.

16.2.2022: Portal Novosti ispravio je netačne navode u dijelu svojih članaka, te za njih dobija i ocjenu ispravljeno. 

2.9.2022: Portal Novosti ispravio je netačne navode u još jednom dijelu svojih članaka, te za njih dobija i ocjenu ispravljeno. 

2.3.2023: Portal Mondo (.rs) je ispravio netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

15.5.2023: Portal Mondo (.ba) je ispravio netačne navode u svojim člancima, te dobija i ocjenu ispravljeno. 

15.12.2023: Portal Banjaluka (.com) je ispravio netačne navode u svom članku te dobija i ocjenu ispravljeno. 

(Marija Ćosić, Raskrinkavanje.ba i Vesna Radojević, RasKRIKavanje.rs)

Pogledajte originalne članke
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Novosti plus: Srpska štiti Dejtonski sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTV Doboj: Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju ustava i Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srpska info: Stevandić: Došlo vrijeme za otvorenu borbu za izvorne dejtonske nadležnosti

Dejtonskim sporazumom svi u BiH su dobili mir, a Republika Srpska verifikaciju i to je najmanje sporno, ali je sporno sve ono što se dešavalo poslije...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2018

Mondo: Sutra neradni dan u Srpskoj

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH - 21. novembar republički je praznik i neradni dan, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lo...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Srpska info: Banjac o Dejtonskom sporazumu: Mnogo razlika u odnosu na vrijeme potpisivanja

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac izjavio je Srni da se u mnogo čemu razlikuje ono što je danas Dejtonski mirovni sporazum u odnos...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Banjaluka: Pune 24 godine od “izbijanja mira” u BiH

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Alternativna televizija: "BiH treba da se vrati izvornom Dejtonu"

BiH treba da se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu, što je jedini način funkcionisanja ove zemlje i njenih entiteta, izjavio je Srni potpred...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Glas Srpske: Stevandić: Došlo vrijeme za otvorenu borbu za izvorne dejtonske nadležnosti

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

RTRS: Simić: Odnosi u BiH i dalje neuređeni

Pravni ekspert iz Banjaluke Krstan Simić rekao je da odnosi unutar BiH nisu uređeni, iako je Dejtonski mirovni sporazum, koji je potpisan prije 22 god...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Slobodna Bosna: “NIKADA NAM NE BI DALI KOLIKO SMO DOBILI DEJTONSKIM SPORAZUMOM”: Šarović tvrdi da je raspakivanje mirovnog sporazuma previše opasno…

Šarović je poručio da u RS uvijek treba da se čuva Dejtonski mirovni sporazum, bez obzira na trenutne izazove i probleme.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srbija danas (.com): Na današnji dan pre 24 godine zaključen Dejtonski sporazum i OKONČAN RAT u BiH

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Politika: Republika Srpska opredeljena za izvorni Dejton i evropski put BiH

BANjALUKA – Predsednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je danas da je Srpska opredeljena za izvorni Dejtonski sporazum i evropski put BiH, te da je...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Republika.rs: (VIDEO) Danas je ravno 25 godina od potpisanog Dejtonskog sporazuma: Dan kada je završen RAT u BIH

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Krajišnik: Dejtonski sporazum vratiti izvornim principima

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Argumenti: Šulić: Izvorni Dejton – jedini način funkcionisanja BiH

BiH treba da se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu, što je jedini način funkcionisanja ove zemlje i njenih entiteta, izjavio je Srni potpred...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Kozarski: SUTRA 26 GODINA OD ZAKLJUČIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Sutra se navršava 26 godina kako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Blic: Đokić: Sporenje između onoga što je potpisano u Dejtonu i onoga što se dešava u praksi, često vodi ka brojnim blokadama

Predsednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da i ovu godišnjicu parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma treba iskoristiti kao vrstu pou...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srpska info: OKONČAN RAT U BiH Na današnji dan prije 24 godine zaključen Dejtonski sporazum

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

Glas Srpske: Dukić: Mirovnim sporazumom Srpska trajno cementirana

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Dnevnik.ba: Na današnji dan parafiran je Daytonski sporazum

Danas se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Wright-Patterson u Daytonu parafiran Opći okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

NES radio: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Blic: 23 GODINE OD DEJTONA Danas godišnjica potpisivanja mirovnog sporazuma kojim je okončan rat u BiH

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Radio Donji Vakuf: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska cafe: Godišnjica Dejtona: 26 godina od parafiranja sporazuma

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, prije 26 godina, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

RTRS: Danas 19 godina od Dejtona

Na današnji dan prije 19 godina u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Frontal (.ba): Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Velkaton: BiH: Danas je 19 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: POŠTOVATI MIROVNI SPORAZUM

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Katera: Navršilo se 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Radio Televizija Srbije: Cvijanović: Dejtonski sporazum omogućio da BiH živi u miru

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu jer je jasno da je taj aranžman omogući...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Kozarski: BUDUĆNOST NARODA U BIH JESTE U POŠTOVANJU USTAVA I DEJTONA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Trebinje Live: Danas 19 godina od Dejtona

Danas se navršilo 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

FACE TV: Tegeltija tvrdi da današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu, izjavio da su ga Bošnjaci tretirali kao "prelazno rješenje"

Izjavio da su Srbi, Hrvati i RS sa dobrom vjerom pristupili tom sporazumu

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

Alternativna televizija: SNP: Očuvanje Dejtona jedan od najvažnijih ciljeva Srbije

Srpska narodna partija /SNP/ smatra da je očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma među najvažnijim garantima očuvanja Republike Srpske, kao i jedan od...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Mondo.rs: Dejtonski sporazum, 14 godina kasnije

Na današnji dan pre tačno 14 godina potpisan je Dejtonski mirovni sporazum, kojim je okončan grašanski rat u Bosni i Hercegovini (1992-1995).

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Princip: U Srpskoj i sutra neradni dan

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Poskok: Dan kada je parafiran Opći okvirni sporazum za mir u BiH u Daytonu

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Katera: Навршило се 26 година од потписивања Дејтонског мировног споразума

Данас се навршило 26 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srpska info: Ivancov: Rusija kontinuirano štiti Dejtonski mirovni sporazum

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je Srni da Rusija u kontinuitetu štiti Dejtonski mirovni sporazum, jer taj dokument čuva integritet BiH, o...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Info Srpska: OD ZAKLJUČIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUMA 24 GODINE

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se danas učesnicima Sedmog međunarodnog kongresa "Sankt Peterburg i slavenski svijet".

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Princip: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

E Trebinje: Republika Srpska Sutra neradni dan: Navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Nezavisne: Pune 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Glas Srpske: Kuzmanović: Poštovati mirovni sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Srna: SUTRA SE NAVRŠAVAJU 22 GODINE OD DEJTONA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Radio Bambi: 24 godine od kraja rata u BiH!

24 godine je prošlo od kada je u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čim...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Vrbas media: Žunić poručuje: Srpska će poštovati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporazum...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: IZVORNA RJEŠENjA BILA BOLJA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Banjalučke priče: ,,Srpska se bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti"

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, b...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Bijeljina (.org): Sutra 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Prijedor24h: Banjac o Dejtonskom sporazumu: Mnogo razlika u odnosu na vrijeme potpisivanja

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je  izjavila danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Glas Srpske: Ivancov: Rusija kontinuirano štiti Dejtonski mirovni sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: NEŠIĆ: Zbog svih palih heroja, naša OBAVEZA je da čuvamo i razvijamo Srpsku!

Republika Srpska na današnji dan je dobila i međunarodno priznanje

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Blic: U Srpskoj neradni dan 21. novembar: Navršilo se 26 godina od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Istinito: U četvrtak neradni dan, 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

U četvrtak, 21. novembra navršavaju se 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Dejtonski mirovni sporazum, čime je oko...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Trebinje Live: 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

RTRS: Godišnjica uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH (VIDEO)

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

Avaz: Navršava se 20 godina od Dejtona

Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Blic: Čavić: Mnogi nisu verovali u trajnost Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Bijeljina (.org): Danas neradni dan

U Republici Srpskoj danas je neradni dan jer se obilježava republički praznik - Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, saopšteno j...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Mondo: Pune 24 godine od "izbijanja mira" u BiH

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Mondo: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Info Bijeljina: Cvijanović: Srpska se bori očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Institut za javno zdravstvo Republike Srpske sutra neće raditi

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

RTV Doboj: Žunić: Srpska će poštivati izvorne odredbe sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporaz...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

RTRS: Žunić: Srpska će poštivati izvorne odredbe sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporaz...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 14.12.2020

Alternativna televizija: Na današnji dan potpisan Dejtonski mirovni sporazum

Na današnji dan, 14. decembra 1995. godine u Parizu je potpisan Dejtonski mirovni sporazum.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Bljesak: 22 godine od Daytona

Daytonski sporazum službeno je potpisan 14. prosinca 1995. godine u Elizejskoj palači u Parizu.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Mondo: Vlada odlučila: I ponedjeljak neradni dan u Srpskoj

U Republici Srpskoj sutra će, prema odluci Vlade Srpske, biti neradni dan.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Haber: Stevandić: “Nikad rat i nikad sukobi, a uvijek sporazum

Srpski narod, RS i institucije nikada nisu kršili Dejtonski mirovni sporazum, već su se bazirali na pravima iz tog dokumenta, ne oduzimajući ta prava...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Alternativna televizija: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Вишковић: Будућност народа у БиХ јесте у поштовању Устава и Дејтона

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је будућност народа у БиХ у поштовању Устава и Дејтонског споразума...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

072 Info: Stevandić: “Nikad rat i nikad sukobi, a uvijek sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Info Birač: Sutra neradni dan: Navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2016

Radio Televizija Srbije: 21 godina od Dejtona

21 godina je prošla od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je ok...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTRS: Linta: Vraćanje izvornom Dejtonu - osnova trajnog mira

Samo povratak izvornim dejtonskim principima i vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj mogu biti osnova za trajan mir i stabilnost u BiH, ocijenio je p...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Bolja Bosna: I 91´ SE OVAKO GOVORILO/NENAD STEVANDIĆ : “Nikad rat i nikad sukobi, a uvijek…”

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Argumenti: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Radio Televizija Srbije: Od zaključivanja Dejtonskog sporazuma 24 godine

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Srpska info: "VRATITI SE IZVORNIM PRINCIPIMA" Petković poručuje da su sve izmjene Dejtonskog sporazuma bile na štetu Srpske

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da se BiH mora vratiti izvornim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Telegraf: Slično rešenje problema KiM pominje se i 24 godine posle Dejtona: Da li ovo "gasi vatru" u regionu?

Do raspetljavanja kosovskog čvora moglo bi doći kroz pregovore velikih svetskih igrača samo ukoliko se stavovi dve strane približe - smatra i ministar...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Epicentar: Navršilo se 26 godina od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Nula49: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Cafe: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Blic: "Srpska se bori za OČUVANJE USTAVNIH NADLEŽNOSTI" Poruka Cvijanovićeve povodom 26. godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Banjalučke priče: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Kozarski: I SUTRA NERADNI DAN

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Prijedor24h: “Srpska se bori očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti” (VIDEO)

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Radio Trebinje: Четврт вијека од закључивања Дејтонског споразума

Данас се навршило 25 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Ivancov: Rusija oduvijek štiti slovo Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Moj Brod: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: Kovačević povodom 26. godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma “Neka nam je srećan mir i neka je vječna Srpska”

Činjenica da Republika Srpska slavi dan kada je potpisan mir i osnovana BiH prihvatljiva svim njenim narodima, a Federacija dan kada je preglasavanjem...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Hercegovina promo: Godišnjica Dejtonskog sporazuma: 22. godine od okončanja rata u BiH!

Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je ok...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Happy TV: CVIJANOVIĆ POVODOM GODIŠNJICE DEJTONA: Srpska se bori za vraćanje nadležnosti

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Bijeljina (.org): Dejtonski sporazum nije isti kao i prije 26 godina zbog međunarodnih intervencija

Predsjednik DNS Nenad Nešić izjavio je da Dejtonski sporazum nije ono što je potpisano prije 26 godina zbog njegovog narušavanja međunarodnim interven...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Prnjavor Live: Godišnjica Dejtonskog sporazuma: 22. godine od okončanja rata u BiH!

Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je ok...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srpska info: Đokić: Svi treba da odustanu od onoga što NIJE POTPISANO u Dejtonu

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da i ovu godišnjicu parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma treba iskoristiti kao vrstu po...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Politika: Dejtonski sporazum čeka prevod 26 godina

Iz Kancelarije visokog predstavnika OHR kažu da se koristi zvanična verzija sporazuma na engleskom jer, za razliku od Beograda i Zagreba, koji su prev...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Topportal: Blagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević ocijenio je da je vrijeme da se Republika Srpska vrati na izvorni Dejton, kao i da ukine “kriminalni zakon” V...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Radio Brčko: Navršilo se 19 godina od Dejtona

Danas se navršilo 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Glas Srpske: Dejtonski sporazum - 22 godine poslije

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

RTRS: Blagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević ocijenio je da je vrijeme da se Republika Srpska vrati na izvorni Dejton, kao i da ukine "kriminalni zakon" V...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srbija danas (.com): Brnabić jasna: SRBIJA JE GARANT DEJTONSKOG SPORAZUMA!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Novi Glas: Neradni dan 21. novembar – Navršilo se 26 godina od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Prijedor24h: Popović: Izmjene Dejtonskog sporazuma dovele u pitanje opstanak BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Telegraf: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum, Brnabić poručila: Radimo sve u duhu tog dogovora

Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2013

Alternativna televizija: Osamnaest godina Dejtona

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu na današnji dan prije 18 godina parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime j...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Avaz: Cvijanović: RS mora insistirati na Dejtonskom sporazumu

Ocijenila je da je vrijeme vratiti se pragmatizmu

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Mondo.rs: "Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Nezavisne: Pogledajte kako će raditi trgovine i uslužne djelatnosti u četvrtak u Banjaluci

.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Kozarski: SUTRA PRODAVNICE RADE DO PODNE (VIDEO)

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Palelive: Danas je Aranđelovdan i 19 godina od Dejtona

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Sabor Svetog arhangela Mihaila – Aranđelovdan.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Argumenti: Blagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević ocijenio je da je vrijeme da se Republika Srpska vrati na izvorni Dejton, kao i da ukine „kriminalni zakon“ V...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

RTRS: Čavić: Dejtonski sporazum Srbima donio državnost i suverenitet

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je Dejtonski mirovni sporazum donio Srbima, kao konstitutivnom narodu, državnost i suverenitet u BiH, te...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Slobodna Bosna: ŽELJKA CVIJANOVIĆ OBILJEŽILA 26. GODIŠNJICU DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA: "Naša vizija BiH je vizija..."

Prema njenim riječima, Republika Srpska se našla u nelogičnoj situaciji da objašnjava cijelom svijetu da je važno da se pridržavamo Ustava.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Srna: DANAS 22 GODINE OD DEJTONA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: "Godišnjica Dejtona dobra prilika da se postigne jedinstvo za vraćanje nadležnosti"

Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac ocijenio je da 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma dobra prilika da sve političke strukture...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTRS: Sutra neradni dan; Navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: CVIJANOVIĆ IZRIČITA: Republika Srpska se bori za očuvanje i vraćanje nadležnosti!

- Potrebno ojačati institucije Republike Srpske, rekla Cvijanovićeva.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Nezavisne: Godišnjica Dejtonskog sporazuma: 22. godine od okončanja rata u BiH

BANJALUKA - Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

eTrebinje: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: ČUBRILOVIĆ: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek je bio pred izazovima - rekao je Čubrilović.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Telegraf: 24 godine od Dejtonskog sporazuma: Ko se onesvestio posle potpisivanja, a ko bio glavni akter drame

Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Moj Teslić: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srpska info: Cvijanović: Dejtonski sporazum jeste ključ opstanka BiH

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu jer je jasno da je taj aranžman omogući...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srna: JERKOVIĆ ZA IZVORNI DEJTONSKI SPORAZUM

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Novum: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Epicentar: Žunić poručuje: Srpska će poštovati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporazum...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Kosova Info: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Srna: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Bosna press: Danas 22 godine od Dejtonskog sporazuma

Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih 12 an...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Alternativna televizija: Došlo vrijeme za otvorenu borbu za izvorne dejtonske nadležnosti

Dejtonskim sporazumom svi u BiH su dobili mir, a Republika Srpska verifikaciju i to je najmanje sporno, ali je sporno sve ono što se dešavalo poslije...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Radio-televizija Vojvodine: Dodik: Republika Srpska u Dejton unela teritoriju, narod i vlast

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska (RS) u Dejtonski sporazum unela svoj...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Novosti: CVIJANOVIĆ POVODOM 26. ROĐENDANA DEJTONA: Srpska se bori za vraćanje nadležnosti

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori z...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: "Budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Kurir: PRE 25 GODINA POTPISAN DEJTONSKI SPORAZUM: Dan kada je okončan rat u BiH (VIDEO)

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Srpska info: Žunić poručuje: Srpska će poštovati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporazum...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Radio Televizija Srbije: Brnabić: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sporazum...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2020

IS Radio: Сутра четврт вијека од закључивања Дејтонског споразума

Сутра се навршава 25 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Prijedor24h: Cvijanović: Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Вишковић: Будућност народа у БиХ јесте у поштовању устава и Дејтона

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је будућност народа у БиХ у поштовању Устава и Дејтонског споразума.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Semberija: Дејтонски споразум: Годишњица потписивања документа којим је окончан рат у БиХ

Споразум је парафиран у присуству тадашњег државног секретара САД Ворена Кристофера, а осим њега главни амерички посредници били су Ричард Холбрук и В...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Glas Srpske: Đokić: Dejtonski sporazum - formula za život na ovim prostorima

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Пуних 26 година од закључивања Дејтонског споразума

Данас се навршава 26 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Prijedor24h: Žunić poručuje: Srpska će poštovati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Oni koji se u BiH najviše pozivaju na Dejtonski mirovni sporazum najviše ga i krše. Zato će Republika Srpska da se vrati na izborne principe ovog spor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Katera: Sutra 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Banjaluka net: Stevandić: Institucije Srpske i Srbi nikada nisu kršili Dejtonski sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Mondo: "Dejton je najvažnija tekovina BiH"

Sutra se navršavaju 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Blic: Pavić: Izvorna rešenja za BiH u Dejtonskom sporazumu bila bolja

Predsednik DNS Marko Pavić izjavio je da je vreme proteklo od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma pokazalo da on nije bio savršen, ali da su bi...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Alternativna televizija: Radno vrijeme u četvrtak, 21. novembra

Na Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH - 21. novembra, koji je republički praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, biće dozvol...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Mondo: "Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Cafe: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTV7: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Mojaderventa: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Bild: 25. godišnjica: Na današnji dan parafiran je Daytonski sporazum

Daytonski sporazum, nakon trotjednih pregovora, parafirali su Slobodan Milošević, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Poskok: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Daytonskom sporazumu

“Opći okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Daytonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 22.11.2017

RTRS: Dejtonski sporazum - 22 godine poslije (VIDEO)

Prije 22 godine u američkoj bazi Rajt Paterson u Dejtonu, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH. Završen je rat i stvorena državna zajednic...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

RTRS: Vratiti se izvornim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma

Dejtonskim mirovnim sporazumom uspostavljen je ustavno-pravni poredak u BiH i definisana pozicija tri konstitutivna naroda, ali je međunarodnim inteve...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2016

Mondo: Mir u BiH napunio 21 godinu

Na današnji dan navršila se 21 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTV Doboj: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTV KD - Kozarska Dubica: Dejtonski sporazum: Četvrt vijeka od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Princip: Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 22.11.2021

Katera: I danas neradni dan u Srpskoj

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTRS: Popović: Poštivanjem izvornih odredaba BiH bi bila stabilnija

Pravni ekspert Vitomir Popović smatra da bi BiH bila jača i stabilnija da je poštovan izvorni Dejtonski mirovni sporazum, a to znači da bi bili stabil...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Glas Srpske: Radmanović: Dejtonski sporazum, ključ mira i opstanka u BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 25.05.2018

Info Bijeljina: „Vratiti se izvornim principima Dejtona“

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

BH dijaspora: Na današnji dan prije 24 godine prestao je rat u BiH

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srpska info: Krajišnik: Vratiti Dejton izvornim principima

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik ocijenio je da Srpska ne može biti zadovoljna onim što je ostalo od izvornog Dej...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

RTV Doboj: Neradni dan 21. novembar

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Trebinje Live: Godišnjica Dejtonskog sporazuma: 22 godine od okončanja rata u BiH

Danas su se navršile 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Glas Srpske: Čavić: Dejtonski sporazum srbima donio državnost i suverenitet

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Prijedor24h: “BiH treba da se vrati izvornom Dejtonu”

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Istok rs: Godišnjica Dejtona: 26 godina od parafiranja sporazuma

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, prije 26 godina, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Blic: Borenović: Apsolutno sam protiv bilo kakvog novog Dejtona, postojeći sporazum je dovoljno dobar

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Snews: Prije 25 godina zaključen Dejtonski sporazum

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Radio-televizija Vojvodine: Godišnjica Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je pre 24 godine parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okon...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

B 92: 24 godine Dejtonskog sporazuma

Beograd -- U američoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je pre 24 godine parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okonča...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Novosti: СРПСКА ПОШТУЈЕ "ДЕЈТОН"! Обележава се 26 година од потписивања споразума којим је окончан рат у БиХ

У РЕПУБЛИЦИ Српској је 21. новембар, дан када 1995. године парафиран Дејтонски мировни споразум, нерадни дан и републички празник.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

NTV Arena: Pune 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa....

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Novosti: Pre 23 godine potpisan Dejtonski sporazum

Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Slobodna Bosna: NENAD STEVANDIĆ OKRENUO PLOČU: "Nikad rat i nikad sukobi, a uvijek..."

On je istakao da bi drugo ime za Dejton trebalo da bude ravnopravnost, navodeći da je činjenica da je ta ravnopravnost doživjela velike napade i skrna...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: "Srpska se bori za OČUVANJE USTAVNIH NADLEŽNOSTI" Poruka Cvijanovićeve povodom 26. godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Bljesak: Što je Srbima Dayton?

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Princip: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Novosti: SRPSKA POŠTUJE "DEJTON"! Obeležava se 26 godina od potpisivanja sporazuma kojim je okončan rat u BiH

U REPUBLICI Srpskoj je 21. novembar, dan kada 1995. godine parafiran Dejtonski mirovni sporazum, neradni dan i republički praznik.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Nezavisne: Đokić: Svi treba da odustanu od onoga što nije potpisano u Dejtonu

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Banjac: Godišnjica Dejtona dobra prilika da se postigne jedinstvo za vraćanje nadležnosti

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Moj Srbac: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Čitaj filter: Четврт вијека од закључивања Дејтонског споразума

Данас се навршило 25 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Info Birač: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srna: ПУНИХ 26 ГОДИНА ОД ЗАКЉУЧИВАЊА ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА

БАЊАЛУКА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Данас се навршило 26 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за ми...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

B 92: Brnabić: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum

Beograd -- Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

TV K3: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: SRPSKA DA VRATI IZVORNI DEJTON

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srna: DANAS 23 GODINE OD DEJTONA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Alternativna televizija: Srpska ne može biti zadovoljna onim što je ostalo od izvornog Dejtonskog sporazuma

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik ocijenio je da Srpska ne može biti zadovoljna onim što je ostalo od izvornog Dej...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Nezavisne: "Budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma"

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazu...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2016

Nezavisne: Dejtonski sporazum slavi 21. rođendan

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Radio Bambi: 25 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma!

Danas je tačno 25 godina od okončanja rata na prostoru BiH. 25 godina je prošlo od kada je u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran O...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Gorazde online: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Blic: Čubrilović: Dejtonski sporazum štiti ustavnu poziciju Republike Srpske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Srpske 24. godišnjicu od parafiranja Dejtonskog mirovnog...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Provjereno (info): Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

Naglasila je da nadležnosti moraju da budu tamo gdje je to Ustavom predviđeno.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Alo: Tog jutra Milošević je prelomio, pa na snegu, bez kaputa izneo Tuđmanu i Aliji poslednju ponudu!

Prošle su 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je ok...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srbija danas (.com): Godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma kojim je okončan rat u BiH

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Srpska info: Nešić: Dejtonski sporazum nije isti kao i prije 26 godina zbog međunarodnih intervencija

Predsjednik DNS Nenad Nešić izjavio je da Dejtonski sporazum nije ono što je potpisano prije 26 godina zbog njegovog narušavanja međunarodnim interven...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju ustava i Dejtona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srna: BORBA ZA IZVORNI DEJTON - SUŠTINSKA ZA OPSTANAK SRPSKOG NARODA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

021.rs: Danas 22 godine od Dejtonskog sporazuma

Prošle su 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini i njegovih 12 an...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srpska info: SUTRA NERADNI DAN U RS Obilježavanje 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

U Republici Srpskoj sutra je neradni dan jer se obilježava republički praznik – Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, saopšteno j...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Višegrad Live: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR Navršavaju se 24 godine od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: MAJKIĆEVA: Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji

Najvažnije je da je poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma završen jedan krvavi period u istoriji ove zemlje

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srpska info: Pavić: Izvorna rješenja za BiH u Dejtonskom sporazumu bila bolja

Predsjednik DNS Marko Pavić izjavio je da je vrijeme proteklo od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma pokazalo da on nije bio savršen, ali da su...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Mojabanjaluka: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTV Glas Drine: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Argumenti: Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srpska info: Čavić: Dejtonski sporazum je najuspješniji mirovni sporazum u Evropi od završetka Drugog svjetskog rata

Predsjednik NDP Dragan Čavić istakao je da je Republika Srpska kao administrativna, teritorijalna i politička cjelina jedina novina poslije Drugog svj...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Radio-televizija Vojvodine: Цвијановићева: Дејтонски споразум кључ опстанка БиХ

БАЊАЛУКА/САРАЈЕВО - Председник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Српска мора да инсистира на Дејтонском споразуму јер је јасно да је та...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

RTV BN: Navršava se 20 godina od okončanja rata

Na današnji dan navršava se 20 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Glas Srpske: Brnabić: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Novosti: Pre 23 godine potpisan Dejtonski sporazum

Dejtonskim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Srpska cafe: U četvrtak neradni dan, 24 godine od Dejtonskog sporazuma

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Nezavisne: Čubrilović: Republika Srpska slavi mir, slobodu i ravnopravnost

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Glas Srpske: Kako će raditi trgovine i uslužne djelatnosti u četvrtak u Banjaluci

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Kozarski: U ČETVRTAK PRODAVNICE RADE DO PODNE

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Telegraf: 25 godina od Dejtonskog sporazuma: Godišnjica potpisivanja dokumenta kojim je okončan rat u BiH

Sporazum je parafiran u prisustvu tadašnjeg državnog sekretara SAD Vorena Kristofera, a osim njega glavni američki posrednici bili su Ričard Holbruk i...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Prijedor24h: Neradni dan 21. novembar

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 22.11.2021

RTRS: Kovačević: Neka nam je srećan mir i neka je vječna Republika Srpska

Činjenica da Republika Srpska slavi dan kada je potpisan mir i osnovana BiH prihvatljiva svim njenim narodima, a Federacija dan kada je preglasavanjem...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: “U BiH nema otvorenog dijaloga” Majkićeva poručila da je Srpska za izvorni Dejton

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je da se Srbi i Republika Srpska zalažu za izvorni Dejton i dece...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

Herceg TV: Dejtonskim sporazumom srpski narod dobio državu - Republiku Srpsku

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić smatra da je najvažniji značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma taj što je donio mir na...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Prijedor24h: “Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji”

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Jedinstvo: Брнабић: Србија не доводи у питање Дејтонски споразум

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да Србија, као један од потписника и гарант Дејтонског споразума, ради све што је у духу тог споразум...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Lajna: Dvadeset šest godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Bljesak: Godišnjica potpisivanja Daytona: U RS praznik, u Federaciji običan dan

Daytonski sporazum, nakon trotjednih pregovora, parafirali su tadašnji predsjednici Srbije Slobodan Milošević, Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvat...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

Srna: DUKIĆ: MIROVNIM SPORAZUMOM SRPSKA TRAJNO CEMENTIRANA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Mondo: U Srpskoj neradni 21. novembar

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Kuzmanović: Istrajati u vraćanju nadležnosti Srpske

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović očekuje da institucije Srpske istraju i dovedu do obustavljanja daljeg naru...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Alternativna televizija: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Politika: Godišnjica parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma

BANjALUKA – U americoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je pre 24 godine parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okonč...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srna: DEJTON JE FORMULA ZA OPSTANAK BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 14.12.2020

BL Portal: Na današnji dan potpisan Dejtonski mirovni sporazum

Na današnji dan, 14. decembra 1995. godine u Parizu je potpisan Dejtonski mirovni sporazum.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Kozarski: NARODNA SKUPŠTINA NE RADI NIŠTA PROTIVUSTAVNO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2020

Katera: Сутра четврт вијека од закључивања Дејтонског споразума

Сутра се навршава 25 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

Nezavisne: "Vratiti se izvornim principima Dejtona"

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

eBrčko: Punih 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Info Balkan: PUNE 24 GODINE OD ZAKLJUČIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: BEOGRAD JE JEDAN OD GARANATA DEJTONSKOG SPORAZUMA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

RTRS: Dejtonskim sporazumom srpski narod dobio državu-Republiku Srpsku

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić smatra da je najvažniji značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma taj što je donio mir na...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

BHRT: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2013

Mondo: Punoljetstvo Dejtonskog sporazuma

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu 21. novembra 1995. godine parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Radio Novi Grad: Sutra neradni dan, navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Herceg TV: Od zaključivanja Dejtonskog sporazuma 24 godine

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTV BPK Goražde: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 16.02.2020

B 92: Nova kriza drma region: Šta se zapravo dešava u BiH?

Ustavni sud Bosne i Hercegovine doneo je odluku da poljopriovredno zemljište Republike Srpske pripada BiH. To je izazvalo veliki politički potres u Bi...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Argumenti: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Hercegovina.info: Danas je godišnjica zaključivanja Daytonskog sporazuma

Daytonski sporazum, nakon trotjednih pregovora, parafirali su Slobodan Milošević, Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Alternativna televizija: Godišnjica zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Informer: PRE 23 GODINE POTPISAN JE DEJTONSKI SPORAZUM: Parafirali ga Milošević, Izetbegović i Tuđman

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTV Doboj: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Krstarica: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnost

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: “Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona” Višković poručio da je došlo krajnje vrijeme da se sjedne i dogovara

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Alternativna televizija: Srpska ne može biti zadovoljna onim što je ostalo od izvornog Dejtonskog sporazuma

Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik ocijenio je da Srpska ne može biti zadovoljna onim što je ostalo od izvornog Dej...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Мајкић: Српска за изворни Дејтон, Бошњаци теже централизацији

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је Срни да се Срби и Република Српска залажу за изворни Дејтон и...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTRS: Четврт вијека од закључивања Дејтонског споразума

Данас се навршило 25 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Zenica Info: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Alternativna televizija: Rusija u kontinuitetu štiti Dejtonski mirovni sporazum

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izjavio je Srni da Rusija u kontinuitetu štiti Dejtonski mirovni sporazum, jer taj dokument čuva integritet BiH, o...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Princip: Izmjene dovele u pitanje opstank BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Blic: Brnabić: Srbija ne dovodi u pitanje Dejtonski sporazum

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2020

Semberija: SUTRA 25 GODINA OD ZAKLjUČIVANjA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Sutra, 21. novembra, navršava  se 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegov...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Telegraf: 23 godine od Dejtonskog sporazuma: Dan kada su Milošević, Izetbegović i Tuđman okončali rat u Bosni

Dejtonski sporazum, nakon troneđeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsednici Srbije Slobodan Milošević, takozvane Republike BiH Alija Izetbego...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2015

Novosti: Srpska dosledno poštuje izvorne principe Dejtona

Najveći broj analitičara smatra da je realnost da BiH bude cela iz tri dela. Za bošnjačku i hrvatsku stranu je sporazum prevaziđen, a Srbi ne pristaju...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: "Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji"

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da se Srbi i Republika Srpska zalažu za izvorni Dejton i...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.01.2021

Telegraf: Kongresi i konferencije na kojima se krojila sudbina Srbije: Od obnove nezavisnosti do odluke o ratu

Neka rešenja na tim konferencijama su bila veoma povoljna po Srbiju, dok je neuspeh na nekim imao drastične posledice po naš narod

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Mondo: Dvadeset šest godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

Moja Hercegovina: Danas 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Na današnji dan navršava se 20 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Radio Televizija Srbije: Pre 23 godine potpisan Dejtonski sporazum

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Katera: И сутра нерадни дан у Српској

У Републици Српској сутра ће, према одлуци Владе Српске, бити нерадни дан.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Alo online: BiH UDARILA U ZID zbog otimanja nadležnosti Srpskoj!

Politički analitičar Deđanski pričao o situaciji u Srpskoj i Federaciji.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Happy TV: DEJTONSKI SPORAZUM: Obeležava se 26 godina od potpisivanja, ovim je okončan rat u BiH

U Republici Srpskoj je 21. novembar, dan kada 1995. godine parafiran Dejtonski mirovni sporazum, neradni dan i republički praznik.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Moja Gradiška: Od zaključivanja Dejtonskog sporazuma 24 godine

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srbija danas (.com): PRE 25 GODINA POTPISAN DEJTONSKI SPORAZUM: Šta je sve doneo? Na današnji dan OKONČAN je rat u BiH (VIDEO)

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Info Bijeljina: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

BANJALUKA - Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

BL Portal: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Radio Trebinje: Navršilo se 19 godina od Dejtona

BIJELJINA | Danas se navršilo 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Novosti: Višković: RS opredeljena za izvorni Dejton i evropski put BiH

Predsednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da je Srpska opredeljena za izvorni Dejtonski sporazum i evropski put BiH, te da je sve što želi da nj...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Jerković za primjenu Dejtonskog sporazuma "onako kako je napisan"

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Glas Srpske: Borenović: Dejtonski sporazum daje međunarodnu verifikaciju Srpskoj

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR Navršilo se 26 godina od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

FACE TV: Čubrilović: RS slavi mir, slobodu i ravnopravnost

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Srpske 24. godišnjicu od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, da...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Derventski list: Прије 26 година окончан рат у БиХ

Данас се навршава 26 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Trend Radio: 25 GODINA OD ZAKLJUČIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUMA

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Nezavisne: Čavić: Dejtonski sporazum Srbima donio državnost i suverenitet

BANJALUKA - Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je Dejtonski mirovni sporazum donio Srbima, kao konstitutivnom narodu, državnost i suverenite...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

RTRS: Mastilović: Dejton čuva mir i daje ustavnu osnovu za funkcionisanje BiH

Dejtonski mirovni sporazum, dvije i po decenije nakon njegovog potpisivanja i dalje vrši onu funkciju koju je imao kada je potpisan - čuva mir na pros...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Alternativna televizija: Petković: Vratiti se izvornim principima Dejtonskog sporazuma

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković smatra da se BiH mora vratiti izvornim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: PRESTATI SA URUŠAVANjEM SUVERENITETA SRPSKE

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Sputnik: Cvijanovićeva: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Mondo: Kovačević: Neka nam je srećan mir i neka je vječna Republika Srpska

"Činjenica da Republika Srpska slavi dan kada je potpisan mir i osnovana BiH prihvatljiva svim njenim narodima, a Federacija dan kada je preglasavanje...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

RTV TK: Danas 24 godine od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

RTRS: Cvijanović: Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu, jer je jasno da je taj aranžman omogu...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

TV K3: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma (VIDEO)

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

Srna: SAVČIĆ: NAJVEĆI ZNAČAJ DEJTONSKOG SPORAZUMA - MIR

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: PUNIH 26 GODINA od zaključivanja Dejtonskog sporazuma kojim je okončan rat u BiH?!

Sporazum je parafiran u prisustvu državnog sekretara SAD Vorena Kristofera

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska info: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Kurir: 24 GODINE OD DEJTONSKOG SPORAZUMA: Na današnji dan okončan rat u BiH (VIDEO)

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Majkić: Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Glas Srpske: Kalinić: Borba za izvorni Dejton - suštinska za opstanak srpskog naroda

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Kovačević: Neka nam je srećan mir i neka je vječna Republika Srpka

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Argumenti: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Vrbas media: U susret 26 godina Dejtona! Borenović: Sporazum daje međunarodnu verifikaciju Srpskoj

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je Dejtonski mirovni sporazum najvažnija podloga Republike Srpske jer daje međunarodnu verifikaciju...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Nezavisne: Šarović: Dejtonski sporazum međunarodno verifikovao Republiku Srpsku

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Politika: Godišnjica parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma

BANjALUKA – U americoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu je pre 24 godine parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okonč...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Banjaluka net: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Višegrad Live: Godišnjica uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

RTRS: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Novum: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alternativna televizija: "Srpska se bori očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti"

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: BANJAC: Godišnjica Dejtona dobra prilika da se postigne jedinstvo za vraćanje nadležnosti

Republika Srpska ne ruši Dejton i to je svaki dan potrebno ponavljati - rekao je lider NPS-a.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Srpska info: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR Navršavaju se 24 godine od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2016

Alternativna televizija: Sutra se navršava 21 godina od Dejtona

Sutra se navršava 21 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Cvijanović: Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu

.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Radio Bambi: 22 godine od kada je okončan rat! (Foto/Video)

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Novi Glas: Četvrtak neradni dan – Navršavaju se 24 godine od Dejtonskog sporazuma i prekida rata u BiH

Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, 21. novembar, republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Mini...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Bljesak: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Daytonskom sporazumu

"Opći okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Daytonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Mondo: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje ustavnih nadležnosti (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bor...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

RTRS: Šulić: Izvorni Dejton - jedini način funkcionisanja BiH

BiH treba da se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu, što je jedini način funkcionisanja ove zemlje i njenih entiteta, izjavio je Srni potpred...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

BANjALUKA - Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Mojamodrica: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Alo online: „IZMJENE DOVELE U PITANJE OPSTANAK BiH“ Popović: Politika koju vodi SDS vodi raspadu BiH

Srpska neće dozvoliti da neko u Sarajevu odlučuje kako da se ponaša.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

FACE TV: Cvijanović: "Dejton" formula za opstanak BiH

Predsjednik RS Željka Cvijanović izjavila je da Dejtonski mirovni sporazum nije samo zaustavio rat, već je uspostavio i ustavnu strukturu na osnovu ko...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srna: BUDUĆNOST NARODA U BiH JESTE U POŠTOVANjU USTAVA I DEJTONA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Ka portal: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Blic: Višković: Srpska je opredeljena za poštovanje Dejtona, ali i za evropski put BiH

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da je Srpska opredeljena za izvorni Dejtonski sporazum i evropski put BiH, te...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Lokoportal - Trebinje: 17 godina od Dejtonskog sporazuma

Na današnji dan prije 17 godina potpisan je Dejtonski mirovni sporazum kojim je prekinut rat u BiH, koji je trajao od 1992. do 1995. godine.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Tuzla L!VE: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: SAČUVATI SPORAZUM KAO OKVIR ZA POSTOJANjE SRPSKE

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Semberija: SUTRA NERADNI DAN U RS Obilježavanje 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Radio-televizija Vojvodine: Cvijanovićeva: Dejtonski sporazum ključ opstanka BiH

BANJALUKA/SARAJEVO - Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu jer je jasno da je...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Teslić Online: Danas 19 godina od Dejtona

Na današnji dan prije 19 godina u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Banjaluka net: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Topportal: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Alo: Na Aranđelovdan 1995. godine doneta je istorijska odluka! Srbi su konačno mogli mirno da spavaju! (VIDEO)

Najbrutalniji rat u novijoj srpskoj istoriji.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2017

Srna: MITROVIĆ: DEJTONSKIM SPORAZUMOM SRPSKI NAROD DOBIO DRŽAVU

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Glas Srpske: Đokić: Svi treba da odustanu od onoga što nije potpisano u Dejtonu

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 25.05.2018

Info Bijeljina: Mitrović: Dejtonskim sporazumom srpski narod dobio državu

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

24Vesti: 26 godina od Dejtonskog sporazuma: Budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska (RS), 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTV Doboj: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Blic: OKONČAN RAT U BiH Na današnji dan pre 24 godine zaključen Dejtonski sporazum

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 22.11.2021

Info Bijeljina: Danas neradni dan

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

eBrčko: Na današnji dan potpisan Dejtonski sporazum

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Nula49: 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Koreni: 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Navršava se 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 14.12.2014

Buka: 19 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma-Sveto pismo ili luđačka košulja

Na današnji dan prije 19 godina u Parizu je i zvanično potpisan Opšti okvirni sporazum za mir u BiH, poznatiji kao Dejtonski sporazum, čime je okončan...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Alternativna televizija: Izvorni Dejton je suština za opstanak srpskog naroda

Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić izjavio je Srni da se, što vrijeme više prolazi, pokazuje da je borba za izvo...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

FACE TV: Pune 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 24. godišnjica parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Nezavisne: Navršilo se 19 godina od Dejtona

BIJELJINA - Danas se navršilo 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srna: VRATITI DEJTON IZVORNIM PRINCIPIMA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2014

Mondo: Danas 19 godina od Dejtona

Danas se navršilo 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Radio-televizija Vojvodine: Dodik: Republika Srpska u Dejton unela teritoriju, narod i vlast

BANJALUKA - Srpski član Predsedništva BiH i predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska (RS) u Dejtonski sporazum unela svoj...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

BL Portal: Odluka Vlade: U Srpskoj i sutra neradni dan

U Republici Srpskoj sutra će, prema odluci Vlade Srpske, biti neradni dan.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Cafe: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je parlament Srpske, s obzirom na svoju kratku istoriju, uvijek bio pre...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Olovka: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Srna: IVANIĆ: DEJTONOM OBEZBIJEĐENA ČVRSTA POZICIJA REPUBLIKE SRPSKE

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Avaz: Stevandić: "Nikad rat i nikad sukobi, a uvijek sporazum"

Srpski narod, RS i institucije nikada nisu kršili Dejtonski mirovni sporazum, već su se bazirali na pravima iz tog dokumenta, ne oduzimajući ta prava...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTV Doboj: Sutra neradni dan; Navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Kurir: CVIJANOVIĆEVA: Dejton je ključ opstanka BiH, Srpska mora da insistira na njemu!

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Trebinje danas: Danas 22 godine od Dejtona

Danas su se navršile 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Prijedor24h: Kovačević: Neka nam je srećan mir i neka je vječna Republika Srpska

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Hercegovina promo: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Euronews Serbia: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srna: DEĐANSKI: VAŽNO JE INSISTIRATI NA POŠTOVANjU MEĐUNARODNOG PRAVA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Micro mreža: Sutra neradni dan u Srpskoj: Navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Radio Foča: У недјељу раде пекаре, цвјећаре, продавнице погребне опреме, дежурна апотека и угоститељски објекти

За вријеме републичког празника 21. новембра, када се обиљежава Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ, у временском периоду од 7.00...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTRS: Majkić: Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da se Srbi i Republika Srpska zalažu za izvorni Dejton i...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Čubrilović: Narodna skupština ne radi ništa protivustavno

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srpska cafe: “Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Bijeljina (.org): Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Semberija: MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE REPUBLIKE SRPSKE: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 22.11.2021

Radio Bambi: 26 godina Dejtonskog sporazuma! (Video)

Navršilo se 26 godina od okončanja rata na prostoru BiH. 26 godina je prošlo od kada je u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšt...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Iskra: НА ДАНАШЊИ ДАН: Дејтонски споразум – 23 године касније

Данас се навршавају 23 године откако је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чи...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 22.11.2021

Glas Srpske: U Srpskoj i danas neradni dan

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Sputnik: RS slavi mir, slobodu i ravnopravnost svih naroda

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim građanima Srpske 24. godišnjicu od parafiranja Dejtonskog mirovnog...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Oslobođenje: Stevandić: Institucije Republike Srpske i Srbi nikada nisu kršili Dejtonski sporazum, nikada ne zaboraviti koliko je rat strašan

On je istakao da bi drugo ime za Dejton trebalo da bude ravnopravnost, navodeći da je činjenica da je ta ravnopravnost doživjela velike napade i skrna...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

Srna: SIMIĆ: ODNOSI U BiH I DALJE NEUREĐENI

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Princip: Teegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTRS: Krajišnik: Vratiti Srpskoj otete nadležnost

Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" podržava da se na legitiman način traži da se "popravi" sve što su međunarodni predstavnici uradili na izmjen...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

RTV Doboj: Popović: Izmjene Dejtonskog sporazuma dovele u pitanje opstanak BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Nezavisne: Radmanović: Dejtonski sporazum, ključ mira i opstanka u BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Nezavisne: Cvijanović: "Dejton" formula za opstanak BiH

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Alo online: U SRPSKOJ I SUTRA NERADNI DAN: Đaci, nema škole!

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srna: SRPSKA U DEJTONU POSTALA JEDINA NOVINA U EVROPI OD ZAVRŠETKA DRUGOG SVJETSKOG RATA

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Insajder: Dan potpisivanja Dejtona praznik u Republici Srpskoj

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

Radio Bambi: 20 godina od okončanja rata!

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

Glas Srpske: Dmičić: Protektorat u BiH konačno treba da prestane

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

B 92: Cvijanović: Dejtonski sporazum omogućio da BiH živi u miru

Banjaluka -- Predsednik RS Željka Cvijanović izjavila da Srpska mora da insistira na Dejtonskom sporazumu jer je jasno da je taj aranžman omogućio da...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Politika: Republika Srpska opredeljena za izvorni Dejton i evropski put BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Foča 24: U nedjelju rade pekare, cvjećare, prodavnice pogrebne opreme, dežurna apoteka i ugostiteljski objekti

Za vrijeme republičkog praznika 21. novembra, kada se obilježava Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, u vremenskom periodu od 7....

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Mondo: Dejton ključan za Srbe i BiH

Dejtonski sporazum ključan je za opstanak Srba i BiH, složni su zvaničnici RS.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Argumenti: Žunić: Srpska će poštivati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporaz...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 14.10.2019

Republika.rs: Grenel Holbrukovom "buldožer diplomatijom" rešava kosovski čvor

Poseban zadatak koji je američki predsednik Donald Tramp dao Ričardu Grenelu, specijalnom predstavniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine, jeste...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Nezavisne: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog spo...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Fakti: Цвијановић: Странци у БиХ промовишу и оно што никад не би дозволили у својим државама

„СРПСКА СЕ БОРИ И ЗА ВРАЋАЊЕ ОНОГ ШТО ЈОЈ ПО УСТАВУ БиХ ПРИПАДА И ПРОТИВ ДАЉЕГ РАЗВЛАШЋИВАЊА“

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2019

Kozarski: NERADNI DAN 21. NOVEMBAR

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

RTRS: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Prijedor24h: Petković: Vratiti se izvornim principima Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Info Drina: Žunić poručuje: Srpska će poštovati izvorne odredbe Dejtonskog sporazuma

Šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je danas Srni da se u BiH pokušava uništiti Dejtonski mirovni sporazum...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Princip: Mastilović: Dejton čuva mir i daje ustavnu osnovu za funkcionisanje BiH

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Provjereno (info): Dvadeset šest godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2017

Prijedor24h: Vratiti se izvornim principima Dejtonskog mirovnog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

UNO Portal: Čavić: Dejtonski sporazum Srbima donio državnost i suverenitet

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić izjavio je da je Dejtonski mirovni sporazum donio Srbima, kao konstitutivnom narodu, državnost i suverenitet u BiH, te...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Srpska cafe: Godišnjica Dejtona: 25 godine od parafiranja sporazuma

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, prije 25 godine, parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2017

Avaz: Navršile se 22 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

RTRS: Navršava se 20 godina od Dejtona

Na današnji dan navršava se 20 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Info Bijeljina: Sutra neradni dan

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

NTV Arena: “Svi treba da odustanu od onoga što nije potpisano u Dejtonu” /VIDEO/

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

RTRS: Popović: Izmjene Dejtonskog sporazuma dovele u pitanje opstanak BiH

Pravni ekspert Vitomir Popović izjavio je da su značajne izmjene Dejtonskog mirovnog sporazuma ozbiljno dovele u pitanje mogućnost opstanka BiH, jer j...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

RTV Doboj: Blagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu

Profesor ustavnog prava Milan Blagojević ocijenio je da je vrijeme da se Republika Srpska vrati na izvorni Dejton, kao i da ukine “kriminalni zakon” V...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Opcija: Navršavaju se 22 godine od Dejtona, političari iz Srpske: Sporazum da bude osnova političkog djelovanja

Sutra se navršavaju 22 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Tomislavcity: Godišnjica potpisivanja Daytona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Wright-Patterson u Daytonu parafiran Opći okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneks...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

RTV KD - Kozarska Dubica: Sutra neradni dan-navršavaju se 24 godine od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Sputnik: Dejtonski sporazum — 23 godine kasnije

Danas se navršavaju 23 godine otkako je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, č...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Srpska info: Jasna poruka Stevandića "Institucije Srpske i Srbi nikada nisu kršili Dejtonski sporazum"

Srpski narod, Republika Srpska i institucije nikada nisu kršili Dejtonski mirovni sporazum, već su se bazirali na pravima iz tog dokumenta, ne oduzima...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Srna: DEJTONSKI SPORAZUM TAPIJA U TEMELJIMA REPUBLIKE SRPSKE

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Katera: I sutra neradni dan u Srpskoj

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Argumenti: Majkić: Srpska za izvorni Dejton, Bošnjaci teže centralizaciji

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je Srni da se Srbi i Republika Srpska zalažu za izvorni Dejton i...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 25.05.2018

Info Bijeljina: Danas 19 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 19 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Radio Bambi: 23 godine od kraja rata u BiH! (Foto/Video)

Danas se navršavaju tačno 23 godine od dana kada je u američkoj bazi ‘Rajt Peterson’ u Dejtonu, parafiran ‘Opšti okvirni sporazum za mir’ i njegovih 1...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Prijedor24h: Blagojević: Uz nacionalno i političko jedinstvo vratiti se izvornom Dejtonu

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2020

Srpska info: REPUBLIČKI PRAZNIK Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Sutra se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

IN4S: Цвијановићева: Република Српска се бори за очување уставних надлежности

Према њеним речима, Република Српска се нашла у нелогичној ситуацији да објашњава целом свету да је важно да се придржавамо Устава

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Mojcelinac: Godišnjica potpisivanja Dejtona: U RS praznik, u FBiH običan dan

Danas su se navršile 23 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 19.11.2021

Srpska info: "Formula za život na ovim prostorima" Đokić o Dejtonskom mirovnom sporazum

Dejtonski mirovni sporazum uspostavio je mir, trasirao stabilnost za život ljudi u BiH i to je formula za život na ovim prostorima, jer bi svaka druga...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Insajder: Cvijanović: Srpska se bori za očuvanje i vraćanje svojih ustavnih nadležnosti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se Republika Srpska, 26 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, bori...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Nezavisne: "Srbi moraju na dejtonskim osnovama graditi budućnost"

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Srna: TREBA JAČATI SRPSKU

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2018

Srna: SRPSKA MORA DA INSISTIRA NA DEJTONSKOM SPORAZUMU

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Zenit: 24 godine od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršavaju 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Moja Bijeljina: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Facebook profili i stranice: Facebook stranica "Radio Kozara 89,9" : Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Srna: SUTRA NERADNI DAN

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Mondo: Amerikanci su Izetbegovića zvali Izzy: "Njemu su Bosanci apstrakcija, a ne ljudi koji žele mir..."

Dejton iza zavjese, iz američkog ugla!

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Televizija srpske dijaspore: Danas je 25 godina od Dejtonskog sporazuma…

Danas je tačno 25 godina, od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu, parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čim...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Alo online: „MNOGO RAZLIKA U ODNOSU NA VRIJEME POTPISIVANJA“ Banjac komentarisao Dejtonski sporazum

"Vjerovatno da taj sporazum ne bi bio potpisan da je u vrijeme njegovog potpisivanja neko predložio da će izgledati kao što danas izgleda"

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2017

Glas Srpske: Ivanić: Dejtonom obezbijeđena čvrsta pozicija Republike Srpske

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Big portal: Punih 26 godina od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Kuzmanović: Istrajati u vraćanju nadležnosti Srpske

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Alo: Brnabić: Do tog trenutka mi ćemo biti garant Dejtonskog sporazuma!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija, kao jedan od potpisnika i garant Dejtonskog sporazuma, radi sve što je u duhu tog sp...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Prijedor24h: OKONČAN RAT U BiH Na današnji dan prije 24 godine zaključen Dejtonski sporazum

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Radio Televizija Srbije: Bolja epidemijska slika zahvaljujući kovid propusnicama i trećoj dozi vakcine

Epidemijska situacija je nešto povoljnija - smanjuje se pritisak na bolnice, opada broj novozaraženih ali i onih koji dolaze na prvi pregled. Međutim,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Istinito: Na današnji dan prije 24 godine potpisan Dejtonski sporazum

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Trebinje danas: Četvrt vijeka od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršilo 25 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Bijeljina (.org): Višković: Budućnost naroda u BiH jeste u poštovanju Ustava i Dejtona

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

Blic: Banjac o Dejtonskom sporazumu: "Mnogo je razlika u odnosu na vreme potpisivanja"

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Radio Brčko: Сутра 26. годишњица од потписивања мира у Босни и Херцеговини

Сутра се навршава 26 година од када је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чим...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Radio Televizija Srbije: Пре 23 године потписан Дејтонски споразум

Данас се навршавају 23 године откако је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чи...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Semberija: Godišnjica zaključivanja Dejtonskog sporazuma

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2019

Info Bijeljina: Pune 24 godine od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas su se navršile 24 godine od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 18.11.2021

RTV Doboj: Šulić: Izvorni Dejton – jedini način funkcionisanja BiH

BiH treba da se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu, što je jedini način funkcionisanja ove zemlje i njenih entiteta, izjavio je Srni potpred...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2021

Prijedor24h: Tegeltija: Današnja BiH ne odgovara Dejtonskom sporazumu

Opšti okvirni sporazum za mir koji je potpisan u Dejtonu 1995. godine kao međunarodni ugovor kojim je uspostavljen mir i dogovorena današnja BiH ostao...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 20.11.2019

Nezavisne: Višković: Srpska opredijeljena za izvorni Dejton

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Цвијановић: Српска се бори за очување уставних надлежности

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је  изјавила данас да се Република Српска, 26 година од потписивања Дејтонског мировног спора...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2020

Drukčiji: Četvrt stoljeća od zaključivanja Dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 25 godina od kada je u američkoj bazi Wright Patterson u Daytonu parafiran Opći okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa,...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Srna: ЧУБРИЛОВИЋ: НАРОДНА СКУПШTИНА НЕ РАДИ НИШTА ПРОTИВУСTАВНО

БАЊАЛУКА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је парламент Српске, с обзиром на своју...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2015

Mondo: Dvije decenije mira u BiH

Na današnji dan navršava se 20 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

RTV KD - Kozarska Dubica: Danas 26 godina od zaključivanja dejtonskog sporazuma

Danas se navršava 26 godina od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, či...

 • Manipulisanje činjenicama
Manipulisanje činjenicama 21.11.2021

Glas Srpske: Мајкић: Српска за изворни Дејтон, Бошњаци теже централизацији

САРАЈЕВО - Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић рекла је да се Срби и Република Српска залажу за изворни Де...

 • Manipulisanje činjenicama
 • Ispravljeno