Član tima koji je otkrio lijek protiv korone: Ima ga dovoljno i jeftin je!

Izvor/medij: Alternativa
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Da li je kombinacija hidroksiklorokina i azitromicina (Sumameda) zaista “lijek za COVID-19”?

Direktor Mediteranske infektološke klinike iz Marselja Didije Rault na dobrom putu je da spasi čovječanstvo od opasnosti virusa korona. Njegov tim je izvršio istraživanja čiji su rezultati upravo objavljeni, i koji pokazuju da u kombinaciji dva lijeka virus praktično nestaje! Ekskluzivno, za "Novosti", iz profesorove ekipe pojašnjavaju domete ovog spektakularnog istraživanja.

- Suština je da se uradi što više testiranja, i to što prije, da bi, što je prije moguće, oboljele osobe dobile tretman - ističe za "Novosti" profesorov saradnik Janis Rusel.

Podaci objavljeni u "Internacionalnoj reviji za antimikrobiološke agense" pokazuju da je broj zaraženih poslije šest dana tretmana antimalarijskim lijekom hidroksihlorokin značajno opao, a da je u kombinaciji sa antibiotikom azitromicinom, prema prikazanoj grafici, nestao.

Tabela pokazuje da je već petog dana, broj izliječenih kombinovanom metodom stoprocentan. Istraživanje je započeto sa 36 pacijenta i trajalo je do 16. marta. Jedan dio su bili kontrolisani pacijenti, drugi su dobijali samo lijek "plakenil" koji sadrži hidroksihlorokin, a u trećoj kombinaciji šest pacijenata je dobijalo oba tretmana.

Za one koji nisu dobijali lijek protiv malarije, oboljelo je poslije šest dana i dalje bilo 90 odsto pacijenata, za one sa tretmanom "plakenilom" procenat je spao na svega 25 odosto, dok je izliječeno svih šest pacijenata koji su dobili oba lijeka.

Ovi rezultati su toliko ohrabrili francuske vlasti da su odlučile da testiranje prošire na ostale bolnice u zemlji. Nezavisna ekipa se tako priprema da isti tretman primeni i u Lilu. Cilj je da se sve ispita na daleko većem uzorku.

Rusel za "Novosti" potvrđuje efikasnost ovih istraživanja izvršenih na Mediteranskoj infektološkoj klinici u Marselju. A na pitanje zašto onda u tom slučjau ima toliko mrtvih u svetu i zbog čega se taj tretman odmah ne da ljudima koji trenutno umiru u Italiji, Francuskoj, Španiji i širom planete, sagovornik odgovara:

- Sve je više zemalja koje preporučuju da se koristi taj tretman. I predsjednik SAD Donald Tramp je u srijedu najavio da će predložiti davanje hidroksihlorokina pacijentima koji boluju od virusa korona u SAD. Prethodno su se u to uvjerili i u Kini i Koreji.

Članak indeksiran 20. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me