Covid Samo u prvih 90 dana od Pfizerovog odobrenja za injekcije, imamo 150.000 teških nuspojava

Izvor/medij: Zvezdane staze
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Manipulativna tumačenja podataka o prijavljenim smrtima nakon primanja Pfizer vakcine

FDA je podijelila prvu seriju dokumenata koje je koristila za odobrenje Pfizer bocke i možemo videti da je u prvih 90 dana prijavljeno 150.000 teških štetnih efekata.

 

Među njima je bilo 1.200 smrtnih slučajeva.

Postoje desetine hiljada teških nuspojava i više od 1.200 smrtnih slučajeva.

FDA je pregledala podatke pre nego što je dala puno odobrenje za Pfizer bocku tokom leta, ali nije objavljena u javnosti do prošlog meseca.

FDA je dokumentaciju podelila 19. novembra, nekoliko meseci nakon što je vladina agencija upućena zahtevom za FOLA koji je podnio advokat Aaron Siri u ime grupe od 30 naučnika, akademika i istraživača koji su tražili transparentnost podataka koji su dostavljeni. koristi se za procenu sigurnosnog profila bocki.

FDA je osporila zahtev grupe na sudu i zatražila od sudije da joj da rok od 55 godina za objavljivanje dokumenata koje je pregledala pre nego što je dala potpuno odobrenje za Pfizer snimke za osobe koje imaju 16 godina.

“Dva meseca i jedan dan nakon što je tužena, i skoro tri meseca otkako je licencirala Pfizerovu bocku protiv Covid-19, FDA je objavila prvi krug dokumenata koje je pregledala pre licenciranja ovog proizvoda”, napisao je Aaron Siri.

Zajednički dokumenti imaju mali postotak podataka koji se još uvek kriju. Informacije u dokumentima dale su razlog za ozbiljne zabrinutosti u vezi sa istinskom bezbednošću obaveznih hitaca.
 

Desetine hiljada ozbiljnih nuspojava u samo tri meseca

Među dokumentima nalazimo dokument „KUMULATIVNA ANALIZA IZVEŠTAJA O NEŽELJENIM DOGAĐAJIMA NAKON DOZVOLE“, u kojem se detaljno navode ozbiljne nuspojave povezane s dvostrukom mRNA bockom samo u prva tri meseca.

“Najviše slučajeva (34.762) primljeno je iz Sjedinjenih Država (13.739), Ujedinjenog Kraljevstva (13.404), Italije (2.578), Nemačke (1913), Francuske (1506), Portugala (866) i Španije (756); preostalih 7.324 raspoređeno je među 56 drugih zemalja”, navodi se u dokumentu.

Prijavljen je veliki broj izveštaja o spontanim nuspojavama za proizvod.

Najviše događaja dogodilo se među ženama, 29.914, a manje među muškarcima, 9.182. Većina efekata zabiležena je među osobama od 31 do 50 godina, 13, 886.

Izveštaji kažu da je bilo 25.957 poremećaja nervnog sistema, 17.283 mišićno-koštanih i vezivnih poremećaja, 14.096 gastrointestinalnih poremećaja, 8.848 respiratornih, torakalnih i medijastinalnih poremećaja, 8.476 kožnih i potkožnih poremećaja, te 4, infekcija i 6 infekcija.

Direktna uzročnost je nejasna i izaziva zabrinutost oko sigurnosti bocki.

Niko ne zna koliko je prijavljenih smrtnih slučajeva i spovreda pripisano Pfizer bocki.

 

U dokumentu se navodi da baza podataka sadrži opise nuspojava „spontano prijavljenih Pfizeru, slučajeva koje su prijavile zdravstvene vlasti, slučajeva objavljenih u medicinskoj literaturi, slučajeva iz marketinških programa sponzorisanih od Pfizera, neinterventnih studija i prijavljenih slučajeva ozbiljnih neželjenih reakcija iz kliničkih studija bez obzira na procenu uzročnosti.”

U dokumentu se dodaje: „[a]nakupljanje izveštaja o neželjenim događajima (AERs) ne znači nužno da je lek izazvao određeni AEg; radije, događaj može biti uzrokovan osnovnom bolešću ili nekim drugim faktorom(ima) kao što je prošla medicinska istorija ili prateći lekovi.”

„U proceni anafilaksije bile su četiri osobe koje su umrle istog dana kada su bockane. Iako su ovi pacijenti doživeli neželjene događaje koji su potencijalni simptomi anafilaksije, svi su imali ozbiljna medicinska stanja, a čini se da je jedna osoba takođe imala upalu pluća COVID-19 koja je verovatno doprinela njihovoj smrti.”

Nije jasno do koje mere su same injekcije izazvale ozbiljne nuspojave koje se nalaze u izveštaju; sam broj i težina posledica i smrtnih slučajeva povezanih sa hicima su zabrinjavajući.

Privremena zabrana bocki bila je normalan odgovor kada se kod novih bocki doživi taj nivo mogućih negativnih, štetnih reakcija.

Do 19. novembra, samo u Sjedinjenim Državama VAERS-u je prijavljeno oko 664.744 nuspojava nakon bockanja protiv COVID-19, uključujući 8.898 smrtnih slučajeva i 41.501 hospitalizaciju. Ako se opseg proširi na VAERS izveštaje koji nisu u zemlji, zabilježeno je ukupno 913.266 prijavljenih neželjenih događaja, uključujući 19.249 smrtnih slučajeva i 97.561 hospitalizacija.

Iako uzročnost nije eksplicitno potvrđena kroz VAERS sistem izveštavanja, ne može se ni pretpostaviti da su sve nuspojave prijavljene. Jedna studija iz 2010. godine otkrila je da se VAERS-u prijavljuje “manje od 1% povreda od bocke”, što sugeriše da bi stvarni broj smrtnih slučajeva i ozleda mogao biti znatno veći. ‘’ vesti Life Site.
 

Podaci o teškim nuspojavama i smrtima povezanim s bockama u prva tri meseca nakon EUA su zabrinjavajući.

Prema PREP-u iz marta 2020. u skladu s odeljkom 319F-3 PHSA, proizvođači bocki su zaštićeni od svake odgovornosti „od tužbi i odgovornosti prema saveznom i državnom zakonu u vezi sa svim zahtevima za gubitke uzrokovane, proizašle iz, u vezi sa, ili kao rezultat davanja ili upotrebe od strane pojedinca pokrivene protivmere [COVID-19 bocke].“

“Savezna vlada je dala potpuni imunitet Pfizeru, Moderni i J&J za bilo kakvu povredu uzrokovanu njihovim bockama protiv Covid-19”, napisala je Siri u drugom postu Substack-a 27. oktobra. “Tako je: ne možete ih tužiti ako ste ozlieđeni njihovu bocku protiv Covid-19.”

“Dakle, iako vam njihov proizvod možda ne daje imunitet, imunitet im je zagarantovan”, primetio je advokat.

“A kakve su šanse da će savezna vlada to učiniti nakon što je divlje promovisala bocku?” Siri je nastavio, sugerišući da je verovatnoća federalnog sudskog spora “[približno] isto toliko verovatna koliko je FDA ikada priznala da je promovisala bocku koja je izazvala široku štetu”.

Imunitet Pfizera od tužbi povezanih s njegovim C-19 hitcima dolazi s činjenicom da kompanija ima poznatu istoriju građanske i krivične odgovornosti za druge lekove.

U 2009. godini, u najvećoj nagodbi za prevaru u zdravstvu, Pfizer je morao platiti 2,3 milijarde dolara “za rešavanje krivične i građanske odgovornosti koja proizilazi iz ilegalne promocije određenih farmaceutskih proizvoda”.

Siri je rekao da je lekcija koju treba naučiti „da građanska i individualna prava nikada ne bi trebalo da budu uslovljena medicinskom procedurom“.

To je posljednja i konačna zaustavnica opasnog autoritarizma koji nastaje kada dozvolimo vladi da odluči šta se mora ubrizgati ili staviti u ili na naša tela”, rekao je Siri, dodajući: “Kakvi god da su vaši stavovi o bocki protiv Covid-19 Sam po sebi, svaki Amerikanac bi trebao odbiti dopuštanje vladi da odluči koje medicinske procedure moraju preduzeti da bi imali posao.”

Članak indeksiran 14. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me