Crna Gora od 1. juna otvara granice, ali ne i sa Srbijom i BiH

Izvor/medij: Patria
Ocjena: Klikbejt Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Crna Gora nije “otvorila granice svima osim Srbima i Srbiji”

CRNA GORA, (Patria) - Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procjenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je premijer Duško Marković. On je potvrdio da je Crna Gora korona free država te je izrazio zahvalnost građanima. 

Marković je kazao da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom, Grčkom. Za sada Srbije i BiH nema među tim državama.

"Čestitam NKT na odličnom i strateškom upravljanju tokom epidemije. Budimo dogovorni i solidarni za dobro naše Crne Gore", poručio je Marković.

Na pitanje novinara o otvaranju granica, Marković je kazao da je to pitanje povjerenja.

"Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti nikakva posebna testiranja, svi će dobiti jasna uputstva šta ih očekuje u zemlji, i koje propise moraju poštovati i vjerujem da je to u ovom trenutku sasvim dovoljno da spriječimo importaciju virusa u Crnu Goru", rekao je premijer.

Kako je naveo, pravila i uputstva dočekaće goste na ulazu u Crnu Goru.

"Kako sada stvari stoje, makar dvije zemlje u regionu mogu ispuniti naš kriterijum. Ali, situacija se mijenja, stvari se poboljšavaju..."

Članak indeksiran 27. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me