Raskrinkavanje.ba

Sputnik → Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbiju

25.05.2020
Tekst članka

Crna Gora će u skladu sa odgovarajućom procenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, saopštio je premijer Crne Gore. Među zemljama za koje Crna Gora otvara granice nema Srbije.

Marković je na konferenciji za novinare rekao da je da je kriterijum Instituta za javno zdravlje najmanje 25 obolelih u odnosu 100 hiljada stanovnika. On je precizirao da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.

Vlada Crne Gore@VladaCG

U prvim danima juna očekuje se otvaranje granica sa zemljama koje ispunjavaju odgovarajući epidemiološki kriterijum.U ovom trenutku to su: Hrvatska, Slovenija, Austrija,Njemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Albanija, Grčka. To će podstaći naš turizam. @DuskoMarkovicCG

Погледај слику на Твитеру

169

15:30 - 25. мај 2020.

Употреба информација и политика приватности у Твитер огласима

73 људи прича(ју) о овоме

​Na pitanje novinara o otvaranju granica, Marković je kazao da je to pitanje poverenja.

"Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti nikakva posebna testiranja, svi će dobiti jasna upustva šta ih očekuje u zemlji, i koje propise moraju poštovati i verujem da je to u ovom trenutku sasvim dovoljno da sprečimo importaciju virusa u Crnu Goru", rekao je premijer, prenela je RTCG.

Kako je naveo, pravila i uputstva dočekaće goste na ulazu u Crnu Goru.

"Kako sada stvari stoje, makar dve zemlje u regionu mogu ispuniti naš kriterijum. Ali, situacija se menja, stvari se poboljšavaju..."

Članak indeksiran 27.05.2020. Zadnji put osvježen 27.05.2020.

Ocijenjeno u analizi