ČUDNA POJAVA IZNAD SRBIJE: Tokom policijskog časa, po nebu se nižu SVETLEĆE LOPTE! Videli ih i građani regiona, ali i sveta, čitaoci pitaju ZNAMO LI O ČEMU SE RADI (FOTO+VIDEO)

Izvor/medij: Pink
Ocjena: Teorija zavjere Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: "Misteriozni objekti" i "vanzemaljci" su ipak sateliti o kojima znamo sve

Pitanja su nam stigla iz nekoliko naselja u Beogradu, ali i iz Loznice.

Mnogo građana videlo je na nebu iznad Beograda, a kažu i iznad pojedinih gradova u BIH, čudne svetleće lopte kako lebde nebom.

Portalu Pink.rs obratio se čitalac Bojan iz Beograda, ali i čitaoci iz Loznice Dragan, Branko i Duško, pitajući nas znamo li o čemu je reč. Lozničani čak misle da je možda reč o vanzemaljcima.
- Brat i ja smo bili u kući kada smo čuli nešto poput zvuka automobila. Zbunili smo se, jer je u toku bio policijski čas, pa smo izašli na prozor. Imali smo šta i da vidimo - kugle su se nizale u dva reda i imale su zvuk kao motor automobila. Bilo ih je mnogo! Nismo uspeli da ih snimimo jer se na kameri ništa nije videlo. Uključio sam aplikaciju za praćenje letova i video sam da samo iznad Srbije ima oko 100 aviona. Da li su to bili avioni, ne znam, tako mi nije ličilo, ali ako mi neko potvrdi da je reč o avionima, poverovaću mu - rekao je Bojan iz Kumodraža u poruci portalu Pink.rs.
Na adresu Pink.rs slično pitanje postavila Snežana sa Voždovca. I ona je mislila da je reč o avionima, mada su leteli čudno, u nizu, i više ličili na svetleće lopte.
Društvene mreže pune su snimaka ove dosad neobjašnjene pojave.

Istražujući internet, naišli smo na podatak da je slična pojava zabeležena pre šest dana u Sjedinjenim Američkim Državama. Tada su neobična svetla zasijala iznad nekoliko gradova, zbog čega su mnogi građani na društvenim mrežama pisali da su vanzemaljci došli u posetu.

Gotovo identični snimci stigli su iz Ohaja, Detroita, Mičigena i Klivlenda, a dosad niko nije znao da objasni odakle dolazi ova čudna svetlost.

U komentarima su se javili stanovnici Portlanda i rekli da su isti prizor videli i na svom nebu.

Jedno od objašnjenja je da je reč o floti letećih tanjira, odnosno u pitanju je niz Starlink satelita koje je lansirao Elon Mask i njegov SpaceX, a koji služe za satelitski internet.
Da li su, s druge strane, u pitanju vanzemaljci, ili nešto drugo, procenite sami.

Članak indeksiran 21. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me