Čudna pojava na nebu u vrijeme policijskog časa (video)

Izvor/medij: Info Prijedor
Ocjena: Klikbejt Teorija zavjere
Raskrinkano u: "Misteriozni objekti" i "vanzemaljci" su ipak sateliti o kojima znamo sve

Prijedorčani, ali i građani širom BiH, pa i brojnih evrposkih gradova primjetili su ovih dana, naručito u popodnevnim časovima, neobične svjetleće pojave na nebu. Nekima su ličili na svjetleće kugle, a drugi su vidjeli svjetlost u nizu.

Svi se pitaju šta je to. A teorije idu dotle da su nas posjetili vanzemaljci i da ipak nismo sami u svemiru. Tako je, mještanka Ljubije postavila sliku uz koju je dopisala „Poslijepodni časovi iz moje bašte, neobičan prizor na nebu….“.

Sa sličnom pričom oglasio se i jedan Bišćanin koji kaže da se iz pravca Grabeža, oko 21.54 časa, ukazala nenajavljena posjeta. „Objekat se lagano udaljio u pravcu Izačića, možete me smatrati ludim ali ovaj put ću to i opisati, kretao se na visini od 8 do 10 km, bešumno, nema zvukova rada motora, samo se čuje kako šumi vazduh i kao da nadolazi jak vjetar“, napisao je na svom FB profilu i ostale zamolio, da ako su vidjeli išta slično da mu se jave.

Dodaje, da je Bihać 17. aprila, preletjela čitava „zvijezdana flota“ i da je on lično izbrojao 54 letjelice, nakon čega je prestao brojati. Čudna pojava je zabilježena i na nebu iznad Beograda a građani su se upitali šta svjetli iznad njih u vrijeme policijskog časa. Prije nekoliko mjeseci objavljen je tekst u kojem se navodi da su SPACE X-ovi sateliti STARLINK ovih dana vidljivi na nebu iznad naših krajeva. Navodi se takođe da je grupacija od više desetaka satelita koji putuju u „voziću“, svoju orbitu imala iznad Evrope i da je jednom dnevno vidljiva i iz Hrvatske. Komunikacijski sateliti STARLINK, koje je SPACE X počeo lansirati u paketima od 60-ak komada, već mjesecima kruži oko Zemlje i testira mogućnosti ove tehologije.

Na određenim stranicama, kad se unese lokacija na kojoj se nalazite može se i izračunati kad će ova konstalacija biti vidljiva iz tog mjesta. Za vrijeme lijepog vremena, ove bi ste satelite mogli vidjeti i golim okom, kako putuju nebom u istom smjeru, navodi se u ovom tekstu. Astronomi širom svijeta su zabrinuti, kako će noćno nebo izgledati jednom ako SPACE X ostvari svoj plan i lansira 12.000 ovakvih satelita.

Članak indeksiran 21. 04. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me