Raskrinkavanje.ba

Avaz → Cure novi detalji o stravičnom ubistvu porodice Đokić: Goran gledao kako mu ubijaju suprugu i kćerku

03.10.2021
Tekst članka

Interesantno je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom "pasatu", a priča se da je baš tu Goran krio pare

Ubistvo porodice Đokić iz Srbije  bilo je dobro pripremljeno i isplanirano, izvršeno je za 70 minuta, a u zločinu je najverovatnije učestvovalo više osoba, od kojih je bar jedna poznavala Đokiće, prvi su rezultati istrage o jednom od najmonstruoznijih zločina koji se posljednjih decenija dogodio u Srbiji.

Kako piše Kurir, spaljena tijela vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (25), pronađena su prekjučer, šest dana od nestanka, u rupi u ataru sela Moravac, a desetak kilometara dalje u selu Tešica bio je njihov automobil "pasat", koji je također spaljen.

- Smrt je nastupila u noći između nedjelje i ponedjeljka, između 00.24 i 2.05 sati, tj. kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na dijelu asfaltnog puta u Moravcu. Put od Moravca do Tešica, dug oko osam kilometara, je loš, to je nasip na Južnoj Moravi, i vožnja je trebalo da traje oko pola sata... - rekao je Vladimir Rebić, direktor policije gostujući na TV Prva.

- Interesantno je i to što policija nije pronašla rezervni točak u spaljenom "pasatu", a priča se da je baš tu Goran krio pare. Goran je bio vrlo obazriv čovjek, nepovjerljiv. Ne bi tek tako pustio nekog nepoznatog u auto. On je kobne noći povezao nekoga koga je dobro poznavao ili mu je neko preprečio put i na silu ušao u kola.

Postoji i treća mogućnost, da je on krenuo na sastanak sa nekim, a da je suprugu i kćerku poveo sa sobom jer nije imao sumnje da bi to moglo ovako kobno da se završi.

- Sudeći po tome kako su zatečeni ostaci tijela troje Đokića, postoji pretpostavka da su ubice prvo ubile Lidiju i Gordanu, a da je Goran bio primoran da to gleda - otkrio je izvor Kurira.

Dosadašnja istraga pokazala je da su Goranov i Lidijin telefon ugašeni u isto vrijeme.

Članak indeksiran 07.10.2021. Zadnji put osvježen 07.10.2021.

Ocijenjeno u analizi