ČUVENI LEK RUSKE TRAVARKE Evo morate dati detetu

Izvor/medij: Happy TV
Ocjena: Pseudonauka
Raskrinkano u: Viralni "savjeti sibirske travarke" ne temelje se ni na kakvim dokazima

Lidija Nestorovna Surina je biolog, fitoterapeut i travar već 40 godina. Objavila je nekoliko knjiga o lekovitom svojstvu lokalnih biljaka. Njeni saveti su popularni širom sveta. Donosimo vam neke od njih:

– Danas se više razboljevamo, jer jedemo mnogo uvozne hrane. Čak 65 odsto mesa je uvozno, uvozimo i jedemo mnogo banana i pomorandži. Dobro je kada jedemo uvoznu hranu, ali samo 10 posto od ukuno unesene hrane u naš organizam. Kada jedete mnogo hrane koja nije sa našeg podneblja, onda nećete moći da se prilagodite uslovima mesta u kom živite. To je osnovni zakon prirode. Jednom sam uzela ivan-čaj koji se proizvodi u fabrikama u Salehardu, Urengoju, Nadimu i Tjumenu kako bih proverila nivo vitamina u njima. Pokazalo se da ivan – čaj ima 6 puta više vitamina C nego limun – navela je ona.

Ispostavilo se da ivan – čaj koji raste u Salehardu ima 20 puta više Vitamina C. Sadržaj vitamina A i karotena je 10 puta veći u Salehardu nego u Tjumenu. Sve što raste dalje na severu bogatije je vitaminima, više od onih čajeva koji rastu na jugu. Pa kako onda ljudi sa severa mogu da jedu južno voće i povrće? Da li me razumete? Od te hrane možete samo da se razbolite!

Sam Ivan Grozni je još 1580. godine rekao: „Ako želite da osvojite zemlju, dovedite im tuđe proizvode! E to mi danas sebi radimo!“

– Mnoga hrana koju svakodnevo jedemo je smeće. Ovde mislim da gazirana pića, žvake i td. U njima je glavni sastojak aspartam (veštački zaslađivač) koji je 200 puta slađi od šećera. Što više piješ taj sok, više ti se pije i više ti se kupuje. A zemlja koja je proizvela ovo smeće samo se bogati.

Komplikacije koje donosi aspartam: smanjuje inteligenciju, uzrokuje glavobolju, mučninu, depresiju, bol u stomaku, mutan vid, uzbuđenje, nestabilan hod, oštećenje zglobova, gojaznost i td.

Zapitajte se šta dajete svom detetu kada mu dozvolite da popije čašu gaziranog soka!“ 

– Beli hleb je prazan hleb. Kada se u stara vremena jeo beli hleb? Samo za praznike. Ostalo vreme se jeo hleb od celog zrna. Moja preporuka da se deci u vrtiću mesec dana daje kaša od zobi (ovas) i mleka, sa čim ćemo im pročistiti pluća.  Drugi mesec da im se daje zob kuvana na vodi, sa čim ćemo im očistiti jetru. A zatim još tri nedelje produžiti davanje zobi! Otac mi je kao detetu davao piće kojim me je lečio od alergije: tri nedelje sam svaki dan pila pola čaše mleka u kojoj je bilo ukapano 3 kapi joda. Sam Napoleon je vojnicima davao jod znajući da nedostatak istog razvija demenciju.“

„Šta mačke i psi jedu u proleće? Pirevinu. Neki je jedu pa posle povraćaju, što zanči da se čiste od toksina. Pirevina je najvažnija lekovita biljka. Ona sadrži silicijum, a silicijum zadržava kalcijum, što znači zaštita od artritisa, artroze, gastritisa i td. 

Uzmite gomilu mlade pirevine i kuvajte 10 minuta. Prospite tu vodu pa pirevinu kuvajte u supi. To je pravi lek za starce. Kalcijum u tabletama ne može da pomogne starim ljudima.

– Oni koji imaju čir moraju da jedu 1 list bokvice svaki dan. Sintetički vitamini nisu ništa bolji od droga. Svaki dan konzumirajte glog, neven, kamilicu i beli luk. To će vam više pomoći nego bilo koji sintetički vitamin.

Članak indeksiran 27. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me