Цвијановић: Бошњаци и ПДП наручили, Британци испоручили (ВИДЕО)

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, реагујући на санкције Велике Британије, да се гледајући шта се дешава, може закључити да су "Бошњаци и ПДП наручили, а Британци испоручили".

Цвијановић је рекла је да су санкције Велике Британије политичка порука свим политичарима који штите Српску.

- У суштини једна од ствари које су сад на сцени, су управо притисци које смо трпили као власт да се не донесе овај закон о имовини у НСРС којим се дерогира претходно донесени, односно давно донесени закон наметнут од стране британског држављанина који је вршио дужност високог представника Педија Ешдауна - навела је Цвијановић.

 

Истиче да је НСРС усвојила свој закон.

https://youtu.be/ktlPADiN5Kw

- С обзиром на то да је НСРС усвојила тај закон, он је дошао код предсједника Републике на потпис, те на упућивање на службену објаву. И наравно да вјерујем да све ово што се дешава и санкције имају и те како везе са тим чином, из простог разлога што је тражено да на себе преузмем тај велики ризик и одговорност, а то је да не потпишем тај закон. И онда кад се не бих слагала, не бих ишла против воље НСРС - истакла је Цвијановић. 

Нагласила је да Парламент Републике Српске има пуно право да доноси законе и да ти закони могу бити преиспитивани на различите начине, али и да предсједник Републике Српске без великог разлога не треба да улази у такву врсту конфликта са Народном скупштином Републике Српске.

 

Подсјећања ради, Велика Британија је данас саопштила да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика и предсједницу Републике Српске Жељку Цвијановић због, како је написано, покушаја поткопавања легитимитета и функционалности БиХ.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me