Raskrinkavanje.ba

RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

RTRS i Srna propratili su sankcije koje je Velika Britanija uvela Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović sa 70 tekstova objavljenih u četiri dana prenoseći izjave zvaničnika/ca i drugih ličnosti iz političkog života u kojima se sankcije opisuju kao “napad na Srpsku”.

Vijest da je Velika Britanija 11.4.2022. godine uvela sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici entiteta Republika Srpska Željki Cvijanović izazvala je, očekivano, veliku pažnju medija. Kako se navodi u saopštenju o sankcijama, ovo dvoje zvaničnika neće moći putovati u Veliku Britaniju niti se koristiti imovinom koju eventualno posjeduju u toj zemlji.

U objašnjenju sankcija, prema službenoj stranici vlade Velike Britanije, one su uvedene Dodiku i Cvijanović zbog njihovih pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost BiH. Njih dvoje su, kako se navodi u saopštenju, iskoristili svoje pozicije vlasti kako bi forsirali de facto secesiju Republike Srpske.

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field je istog dana, nakon objave odluke o sankcijama, izjavio da nije riječ o sankcijama protiv građana/ki RS, nego da su usmjerene ka pojedincima/kama (1).

U periodu od 11. aprila, kada je objavljena informacija o sankcijama, pa do 14. aprila, javni emiter Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) objavio je na svom portalu ukupno 33 članka koja se tiču ovih sankcija.

Javna novinska agencija Srna je u istom periodu objavila 37 članaka o ovoj temi.

Riječ je o istim člancima, s tim da je RTRS u jednom članku (1), koji podsjeća na formu live bloga (bloga sa vijestima “uživo”), objedinio nekoliko članka sa Srne te odatle proizlazi i razlika u broju objava.

RTRS je objavio ukupno 14 članaka u kojima je ovaj emiter naveden kao izvor, a Srna je navedena kao izvor u 19 članaka.

Prva vijest glasila je da su uvedene sankcije, a ostalih 33 na RTRS-u, odnosno 37 na Srni, odnose se na reakcije povodom uvedenih sankcija. Osim reakcija Dodika i Cvijanović, skoro sve ostale objavljene reakcije došle su od njihovih stranačkih kolega i koleginica iz SNSD-a. Tek u nekoliko članaka citirani su pojedini profesori, predstavnici različitih udruženja iz RS te analitičari.

Cvijanović je tako izjavila da su “sankcije politička poruka Republici Srpskoj” te da je ona u ime “građana spremna da ih podnese”, dok je Dodik u prvoj reakciji izjavio da “Velika Britanija nikad nije imala dobre namjere prema Srbima i Republici Srpskoj”, što je RTRS prenio (1, 2).

RTRS je u vezi sa sankcijama objavio i reakcije Sanje Vulić, SNSD-ove zastupnice u Parlamentarnoj skupštini BiH, koja je sankcije opisala na način da i nisu “neka šteta” te ih je uporedila sa NATO bombama (1).

Vulićeva je istakla da za zemlju za koju treba viza i nije neka šteta nemogućnost putovanja u nju, a stvari u britanskom muzeju koje potražuju druge zemlje kao svoje blago mogu se pogledati i onlajn.
- Vi ste kao nacija frigidni, nemate osjećaj, niti pripadnost, pa ne razumijete šta je ljubav bez granica ka svom narodu i Republici Srpskoj. Vi ste za žaljenje. Nisu nas uništile NATO bombe, neće ni vaše zabrane. Republika Srpska ljepša, zdravija i moćnija je od svog vašeg bijesa, nemoći i zlobe. Republika Srpska je ljubav, Republika Srpska je vječna! -  poručila je Vulićeva.

Cvijanović, pa potom i Vulić, sankcije su protumačile na način da su uvedene Republici Srpskoj i građanima/kama ovog entiteta iako je to posve neutemeljeno.

Sankcije Velike Britanije usmjerene su isključivo na Milorada Dodika i Željku Cvijanović, kako je precizirano u saopštenju britanske vlade, a ne na građane/ke entiteta. Detaljnije o tome zašto su tvrdnje o sankcijama građanima/kama neutemeljene čitajte u analizi našeg partnerskog portala Istinomjer na ovom linku.

Osim što su za Cvijanović sankcije “politička poruka” RS, ona je optužila i “bošnjačke političare” te opozicionu Partiju demokratskog progresa (PDP) da “stoje” iza njih (1).

To je politička poruka svima onima koji štite Republiku Srpsku. Iza sankcija stoje, kažu, bošnjački političari i Partija demokratskog progresa.
Bošnjaci i PDP naručili, a Britanci isporučili – ovako je predsjednica Srpske Željka Cvijanović obazložila sankcije Velike Britanije. Britanska vlada, kaže, pokušava da im se osveti i to zbog Zakona o imovini usvojenog u Narodnoj skupštini, koji derogira davno donesen zakon o zabrani raspolaganja imovine bivšeg visokog predstavnika Britanca, Pedija Ešdauna.

Neutemeljena teza da su sankcije “pokušaj satanizacije srpskog naroda” zaključak je sastanka vladajuće koalicije u RS, o čemu je RTRS takođe izvijestio (1). Sličnu formulaciju, u kojoj se sankcije tumače na način da su uvedene entitetu RS, a ne Dodiku i Cvijanović, koristio je i Milan Tegeltija (1).

Srpski narod u Republici Srpskoj prepoznaje da su britanske sankcije predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku atak na cijelu Srpsku i njen položaj u BiH, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.


U drugim reakcijama (1, 2, 3, 4) sankcije su takođe poistovjećivane sa “napadima” na RS ili na Srbe.

U periodu od četiri dana, koliko je tema sankcija Velike Britanije bila aktuelna, na RTRS-u i Srni nije objavljeno nijedno reagovanje onih koji imaju suprotan stav u odnosu na stav vladajuće partije u RS. U medijskom prostoru je bilo stavova kojima se ili objašnjava da se sankcije ne odnose na građane/ke RS, kao što je ambasador Field izjavio (1), ili izjava poput onih koje je imao član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji je odluku o sankcijama nazvao opravdanom (1). 

Shodno navedenim činjenicama, 70 članaka objavljenih na RTRS-u i Srni ocjenjujemo kao pristrasno izvještavanje, budući da su prostor u ovim javnim medijima dobile isključivo izjave kojima se osuđuju sankcije Dodiku i Cvijanović, bez ikakvog osvrta na razloge sankcija. Takođe, stavovi onih koji su objašnjavali da sankcije nisu uvedene građanima/kama RS ili stavovi u kojima se sankcije nazivaju opravdanom odlukom nisu imali mjesta u izvještavanju ova dva medija.

Napomena

1.9.2023: Članku portala Srna ocjena je dodata naknadno zbog tehničkih razloga.

(Raskrinkavanje.ba)

Pogledajte originalne članke
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Кошарац: Политичка одлука и напад на нашу слободу да одлучујемо

Санкције које је Влада Велике Британије увела предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику су пол...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - NEMOĆ POLITIKE SILE KOJA NE POŠTUJE DEMOKRATIJU

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Izricanje britanskih sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cv...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: KOŠARAC: POLITIČKA ODLUKA I NAPAD NA NAŠU SLOBODU DA ODLUČUJEMO

SARAJEVO, 12. APRILA /SRNA/ - Sankcije koje je Vlada Velike Britanije uvela predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedni...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Лазић: Санкције - удар на Српску и њене институције

Санкције Велике Британије уведене предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику представљају удар...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Деђански: Наставак притиска на Српску (ВИДЕО)

Нове санкције предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику само су наставак притиска на Републику...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE SU NASTAVAK PRITISKA RADI DESTABILIZACIJE SRPSKE

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Odluka Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republ...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 14.04.2022

RTRS: Цвијановић: Потребно разговарати, а не пријетњама и санкцијама покушавати замијенити дијалог (ВИДЕО)

Притисци на Републику Српску и њене представнике су стални, укључујући и притисак да се не потпише указ о проглашењу Закона о непокретној имовини Репу...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - POLITIČKO-PSIHOLOŠKI PRITISAK NA SRPSKU I SRBE

BEOGRAD, 11. APRILA /SRNA/ - Nekadašnji jugoslovenski diplomata Živadin Jovanović izjavio je Srni da je cilj britanskih sankcija srpskom članu Predsje...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 13.04.2022

RTRS: Линта: Санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић само продубљују кризу и подјеле у БиХ

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да ће санкције Велике Британије српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсј...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: VELIKA BRITANIJA UVELA SANKCIJE NA ZAHTJEV SVOJE EKSPOZITURE U BiH - PDP-a

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka Velike Britanije da uvede sancije predsjedniku Republ...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Додик-Цвијановић: Оптужбе апсурдне, иза санкција стоје бошњачки политичари и ПДП (ВИДЕО)

Велика Британија увела је санкције предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва Милораду Додику, наводно, због покуша...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Цвијановић: Санкције политичка порука Републици Српској

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су санкције Велике Британије политичка порука која је преко ње упућена Републици Српској.

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Додик о санкцијама Велике Британије

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да га не брину много санкције које је данас увела Велика Британија.

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: KALINIĆ: SANKCIJE ĆE NAS UČVRSTITI DA ISTRAJEMO U BORBI ZA SLOBODU I PRAVDU

ISTOČNO SARAJEVO, 12. APRILA /SRNA/ - Nekadašnji predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Dragan Kalinić rekao je da sankcije koje je Velika Bri...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Додик: Одбити све програме које је креирала Британија

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио је да ће Влада и друге институције Републике Српске одбити све програме које је у Српској креирал...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: DODIK: BRITANIJA NIKADA NIJE IMALA DOBRE NAMJERE PREMA SRBIMA

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da Velika Britanija nikada nije imala dobre nam...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Ковачевић: Наставак срамног политичког притиска на Српску

Санкције Велике Британије српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић наставак су срамног полити...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SAVIĆ: SANKCIJE POLITIČARIMA SRPSKE NE DOPRINOSE RJEŠENjIMA

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić rekao je Srni da britanske sankcije i...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: VULIĆ: SANKCIJE SU ODRAZ VAŠE NEMOĆI!

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Poslanik SNSD-a u Predstavničkkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić poručila je Engleskoj i SAD da su im jadne njihove sil...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: DODIK I CVIJANOVIĆ PREPREKA BOŠNjAČKIM POLITIČKIM CILJEVIMA U BiH

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković oštro je osudio odluku Velike Britanije da uvede sankcije srpskom članu Pred...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - POKUŠAJ SATANIZACIJE SRPSKOG NARODA

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednici političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj osudili su i odbacili ucjene, pritisk...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 13.04.2022

Srna: BRITANSKE SANKCIJE - SKRETANjE PAŽNjE SA KLJUČNIH PROBLEMA U BiH

BANjALUKA, 13. APRILA /SRNA/ - Sankcije Velike Britanije uvedene srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Želj...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: ČAVIĆ: SANKCIJE - KONTINUITET OD NASTANKA SRPSKE

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Sancije koje je Velika Britanija uvela predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedištva Bi...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Вулићева поручила Енглеској и САД: Санкције су одраз ваше немоћи!

Посланик СНСД-а у Представничкком дому парламента БиХ Сања Вулић поручила је Енглеској и САД да су им јадне њихове силе и моћи, истичући да су санкциј...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Вишковић: Против сам увођења санкција било коме

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Бањалуци да је протв увођења санкција било коме.

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Оштра реаговања на британске санкције (ВИДЕО)

Велика Британија саопштила је да је увела санкције српском члану Предсједништва БиХ и лидеру СНСД-а Милораду Додику и предсједници Републике Српске Же...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Тегелтија: Британске санкције - атак на цијелу Српску

Српски народ у Републици Српској препознаје да су британске санкције предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Каран: Британске санкције су удар на два симбола Српске (ВИДЕО)

Санкције које је данас Велика Британија увела предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и члану Предсједништва БиХ Милораду Додику су удар на два...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Галијашевић: Злонамјерно британско понашање

Експерт за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је данас Срни да увођење санкција Велике Британије предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и с...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE SU PUCANj U PRAZNO

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da su britanske sankcij...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Додик: ПДП је обавјештајни експонент Велике Британије (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД Милорад Додик рекао је да га не брину много санкције које је данас увела Велика Британија, те да Велика Бр...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Цвијановић: Бошњаци и ПДП наручили, Британци испоручили (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је, реагујући на санкције Велике Британије, да се гледајући шта се дешава, може закључити да су "...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: BRITANSKE SANKCIJE NE DOPRINOSE STABILIZACIJI, SLJEDEĆA SRBIJA

BEOGRAD, 11. APRILA /SRNA/ - Politički analitičar iz Beograda Dragomir Anđelković rekao je za Srnu da britanske sankcije srpskom članu Predsjedništva...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: ODBITI SVE PROGRAME KOJE JE KREIRALA BRITANIJA

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve pro...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE DODIKU I CVIJANOVIĆEVOJ ZBOG "NARUŠAVANjA FUNKCIONALNOSTI BiH"

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH koj...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 13.04.2022

RTRS: Додик: Санкције Британије и покушај Шмита - притисак на Српску; Закон ће ступити на снагу (ВИДЕО)

Санкције Велике Британије и покушај Кристијана Шмита да суспендује Закон о непокретној имовини Републике Српске, у координацији су притиска на Републи...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: OBRAZLOŽENjE ZA SANKCIJE KAO DA JE PISANO U CENTRALI SDA

ISTOČNO SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Obrazloženje za uvođenje sankcija predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: NE RUŠI BRITANIJA DODIKA, VEĆ REPUBLIKU SRPSKU

BEOGRAD, 11. APRILA /SRNA/ - Konzervativni pokret Naši najoštrije osuđuje sramotnu odluku Velike Britanije da uvede sankcije srpskom članu Predsjedniš...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Други угао: Да ли је Српска под новом серијом политичких притисака? (ВИДЕО)

Санкције нису изненађење, већ порука да Велика Британија прати политику САД као и порука Европској унији да се и од ње очекује сличан потез - једногла...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: KOVAČEVIĆ: NASTAVAK SRAMNOG POLITIČKOG PRITISKA NA SRPSKU

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Sankcije Velike Britanije srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvija...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Анђелковић: Британске санкције не доприносе стабилизацији, сљедећа Србија

Политички аналитичар из Београда Драгомир Анђелковић рекао је за Срну да британске санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додик и предсјед...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE PRODUBLJUJU OTVORENA PITANjA I STVARAJU PROSTOR ZA KRIZU

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Odluka Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republ...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE PRODUBLJUJU PODJELE I UDALJAVAJU OD DOGOVORA

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se sankcionisanjem zvaničnika koji su na izborima direktno i...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 14.04.2022

RTRS: Москва осуђује санкције Додику

Москва осуђује америчке и британске санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и другим званичницима, рекла је портпаролка Министарства...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Радмановић: Санкције су пуцањ у празно

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић рекао је Срни да су британске санкције српском члану Предсједништва...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Цвијановић: Санкције продубљују подјеле и удаљавају од договора

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се санкционисањем званичника који су на изборима директно изабрани вољом грађана не може на...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 14.04.2022

RTRS: Зашто ПДП оптужују за "шуровање" са Британцима? (ВИДЕО)

Британске санкције предсједници Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику поново су отвориле питање повезаности појед...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE VRSTA KAŽNjAVANjA LJUDI KOJI NE RADE PO DIKTATU

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić smatra da je uvođenje britanskih sancija srpskom članu Predsjedništva Bih...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Британске санкције - пријетња политичарима који штите Устав (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, на захтјев премијера Кантона Сарајево Едина Форте, Кристијану Шмиту, да је смијени - поручује да су са...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: STEVANOVIĆ: SANKCIJE NE DOPRINOSE MIRU I STABILNOSTI

BANjALUKA, 12. APRILA /SRNA/ - Sankcije, koje je Velika Britanija uvela srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srps...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Велика Британија увела санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић

Велика Британија је данас саопштила да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика и предсједницу Републике Српске Жељку Ц...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Вулин: Српски народ не живи у британским колонијама

Велика Британија никако да заборави да више није колонијална сила и да Срби не живе у њиховим колонијама, ни прошлим, ни будућим, изјавио је министар...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: CVIJANOVIĆ: SANKCIJE IMAJU VEZE SA POLITIKOM, A NE SA PRAVOM

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da britanske sankcije imaju veze sa politikom, a ne pr...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Велика Британија увела санкције Милораду Додику и Жељки Цвијановић

Велика Британија је данас саопштила да је санкционисала члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика и предсједницу Републике Српске Жељку Ц...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: NASTAVAK PRITISKA NA SRPSKU

BANjALUKA, 12. APRILA /SRNA/ - Nove sankcije predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku samo s...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: LAZIĆ: SANKCIJE - UDAR NA SRPSKU I NjENE INSTITUCIJE

BANjALUKA, 12. APRILA /SRNA/ - Sankcije Velike Britanije uvedene predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Mi...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: SRPSKI NAROD NE ŽIVI U BRITANSKIM KOLONIJAMA

BEOGRAD, 12. APRILA /SRNA/ - Velika Britanija nikako da zaboravi da više nije kolonijalna sila i da Srbi ne žive u njihovim kolonijama, ni prošlim, ni...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Вишковић: Додик и Цвијановић препрека бошњачким политичким циљевима

Премијер Републике Српске Радован Вишковић оштро је осудио одлуку Велике Британије да уведе санкције српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Ћернић: Санкције указују на генератора кампање против руководства Српске

Декан бањалучког Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић изјавио је данас Срни да увођење санкција Владе Велике Британије предсједнику Републике...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - ARHAIČAN METOD AMERIKE I NjENIH SATELITA

SOKOLAC, 11. APRILA /SRNA/ - Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je metod sankcija političarima arhaičan, a živim ga održavaju sam...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: ODLUKA O SANKCIJAMA NEĆE DOPRINIJETI BOLJIM ODNOSIMA U BiH

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Odluka Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republ...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - UDAR NA SRBE I REPUBLIKU SRPSKU

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su britanske sankcije predsjedniku Srpske Željki Cvijan...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: ŽUPLJANIN: NASTAVAK HISTERIJE

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin izjavio je danas Srni da sankcije koje je Velik...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: GALIJAŠEVIĆ: ZLONAMJERNO BRITANSKO PONAŠANjE

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Ekspert za bezbjednost Dževad Galijašević izjavio je danas Srni da uvođenje sankcija Velike Britanije predsjedniku Repu...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

RTRS: Калинић: Санкције ће нас учврстити да истрајемо у борби за слободу и правду

Некадашњи предсједник Народне скупштине Републике Српске Драган Калинић рекао је да санкције које је Велика Британија увела предсједнику Српске Жељки...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 12.04.2022

Srna: SANKCIJE - PRIJETNjA POLITIČARIMA KOJI ŠTITE USTAV

ČELINAC, 12. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je laž sve što je navedeno u informaciji o britanskim sankci...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: SANKCIJE - UDAR NA DVA SIMBOLA SRPSKE

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Pravni ekspert Siniša Karan izjavio je danas da sankcije koje je Velika Britanija uvela predsjedniku Republike Srpske Ž...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

Srna: BRITANSKE SANKCIJE - ATAK NA CIJELU SRPSKU

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Srpski narod u Republici Srpskoj prepoznaje da su britanske sankcije predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i s...

 • Pristrasno izvještavanje
Pristrasno izvještavanje 11.04.2022

RTRS: Владајућа коалиција: Санкције - покушај сатанизације српског народа

Предсједници политичких партија које чине владајућу коалицију у Републици Српској осудили су и одбацили уцјене, притиске и наметање политика у Српској...

 • Pristrasno izvještavanje