ŽUPLJANIN: NASTAVAK HISTERIJE

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Slobodan Župljanin izjavio je danas Srni da sankcije koje je Velika Britanija uvela predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku predstavljaju nastavak histerije koje dolaze iz EU i svijeta prema rukovodstvu Srpske i da sankcije same po sebi neće imati neku težinu.

On je naglasio da Velika Britanija nije članica EU i da se postavlja pitanje kakva je potreba i svrha tolikog miješanja u unutrašnje stvari Republike Srpske.

"Očito da neke svoje promašene i izgubljene ciljeve izlaskom iz EU /Britanci/ pokušavaju sada nadomjestiti direktnim uplitanjem. Te sankcije neće imati neki ozbiljni značaj jer siguran sam da je njihova /Dodikova i Cvijanovićeva/ imovina transparenta i da sa te strane neće imati problema sa Britanijom, dok svaka zemlja odlučuje koga želi prihvatiti ili ne", naveo je Župljanin.

On je istakao da je ono što je za Republiku Srpsku relevantno, to da Srpska razgovara sa međunarodnim relevantnim i legitimnim faktorima, kao što je to EU kada se radi o procesu pristupanja toj Uniji, a Velika Britanija nije članica EU.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me