GALIJAŠEVIĆ: ZLONAMJERNO BRITANSKO PONAŠANjE

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Ekspert za bezbjednost Dževad Galijašević izjavio je danas Srni da uvođenje sankcija Velike Britanije predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku pokazuje da se Britanija ponaša zlonamjerno, jer time gradi javno uvjerenje da neko u Srpskoj podriva politički sistem i da očekuje "nešto od hiljadu kilometara udaljene Moskve".

 

 

 

"Niti je bilo takvih izjava, niti postoje takve politike, niti Srpska mijenja svoj odnos prema EU niti mijenja odnos prema Dejtonskom sporazumu kojeg javno podriva lider SDA Bakir Izetbegović sa njihovim `znanjem`", naveo je Galijašević.

On je naglasio da upravo Britanci preko Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ žele nestabilnu situaciju, zloupotrebljavaju domaće službe i institucije i žele rat u BiH kao znak rata u Evropi, to jest kao pojavu koja bi destabilizovala Evropu.

"Zato i ovo rade. Nijedna mjera, nijedna radnja nijedan politički stav niti ponašanje ni Dodika ni Cvijanovićeve ne daje opravdanje za ovakve mjere", istakao je Galijašević.

On je rekao da Velika Britanija to ne radi Dodiku i Cvijanovićevoj, već da Britanci to Srbima rade već zadnje dvije stotine godina, od prvih elemenata srpske samostalnosti Britanija to radi, ganja "nekave ruske aveti na Balkanu".

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me