Вулин: Српски народ не живи у британским колонијама

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Велика Британија никако да заборави да више није колонијална сила и да Срби не живе у њиховим колонијама, ни прошлим, ни будућим, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин након увођења британских санкција српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић.

Вулин је истакао да увести санкције демократски изабраним српским представницима, Додику и Цвијановићевој, значи забранити Србима да политичким средствима бране своје интересе.

- Срби нису робови и ни у време британске империје нису се продавали на пијацама и нису их у Европу довезли као робље у бродовима британских племића трговаца робовима - нагласио је Вулин.

Вулин је истакао да Србија неће оставити Српску без подршке и помоћи, колико год пута уводили санкције њеним представницима.

Он је истакао да Британија има могућност и да уводи и да не уводи санкције, а да Срби немају могућност да престану да постоје и да престану да се боре за Републику Српску.

Када лидер СДА Бакир Изетбеговић оцијени да је Дејтон "лудачка кошуља" или када му "од оца остала СДА" објави да јој је највећи циљ рушење Републике Српске, па самим тим и рушење Дејтона, Вулин каже да и Британија и остатак Запада ћуте, а да Додику и Цвијановићевој, када кажу да ће штитити Дејтон уводе санкције.

 

- Увођење санкција је лицемерно колико и антисрпско, то са чувањем Дејтона има везе колико и Изетбеговић са хришћанским вредностима. Не знам шта Британија мисли да је постигла увођењем санкција представницима Срба, али знам да се борба за право Срба на опстанак и борба за Републику Српску неће завршити - рекао је Вулин.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me