SANKCIJE - NEMOĆ POLITIKE SILE KOJA NE POŠTUJE DEMOKRATIJU

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Izricanje britanskih sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović je nemoć politike koja priznaje silu kao demokratiju, rekao je Srni predsjedavajući Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović.

 

 

 

"Izricanje sankcija je nemoć politike koja nema snage da vodi dijalog i ne poštuje demokratsko poimanje svijeta, već priznaje silu kao demokratiju", istakao je Nović.

On je ocijenio da je izricanje sankcija Dodiku i Cvijanovićevoj nesporno udar na građane Republike Srpske, koji su legalno, legitimno i na demokratski način izabrali svoje rukovodstvo - srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

"Sa kim to onda žele da razgovaraju ako ne sa izabranim predstavnicima naroda
u Republici Srpskoj?", pita Nović.

On kaže da je za žaljenje da se Velika Britanija "stavila na stranu onih koji ne samo da mrze, nego žele da satanizuju srpski narod".

Vlada Velike Britanije objavila je danas informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović".

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me