Тегелтија: Британске санкције - атак на цијелу Српску

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Српски народ у Републици Српској препознаје да су британске санкције предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику атак на цијелу Српску и њен положај у БиХ, изјавио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ Милан Тегелтија.

Он је рекао за Срну да санкције које је Велика Британија увела највишим од народа на демократским изборима изабраним функционерима Републике Српске, нажалост, нису изненађење, него представљају континуитет пристрасности британске спољне политике у БиХ, која фаворизује бошњачку политику и политику унитаризма у БиХ.

Теглетија сматра да су ове санкције показатељ да се британска спољна политика у БиХ не спроводи уважавајући легитимне интересе и забринутости свих страна, него сада путем санкционисања демократски изабраних највиших представника српског народа и Републике Стпске дефинитивно држи леђа политичком Сарајеву и њиховим настојањима централизације БиХ и постепеног обесмишљавања Републике Српске.

Влада Велике Британије данас је објавила информацију о "првим санкцијама уведеним у оквиру режима за санкције за БиХ којима су обухваћени српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић".

 

У саопштењу се наводи да су Додик и Цвијановићева санкционисани због, како је образложено, њиховог нарушавања легитимитета и функционалности БиХ.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me