SANKCIJE PRODUBLJUJU OTVORENA PITANjA I STVARAJU PROSTOR ZA KRIZU

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Odluka Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović sigurno neće riješiti nijedan problem u BiH, već će samo produbiti otvorena pitanja i stvoriti prostor za mnogo veću krizu, izjavio je Srni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

"Poznato je da su sankcije oružje u rukama moćnih zemalja i moćnih igrača na međunarodnom planu. Gotovo je sigurno da neće riješiti nijedno otvoreno pitanje nego će ih produbiti, i produbiti krizu. Ove sankcije neće pomoći bilo kome da izgradimo bolje odnose", rekao je Špirić.

On je izrazio žaljenje što predstavnici mnogih zemalja nisu shvatili da je samo unutrašnji dijalog garancija dobrog života i suživota, a nikako nametanja spolja, pogotovo uvođenje sankcija.

"Gotovo je sigurno, ako su Velikoj Britaniji jedini problem Republika Srpska i njeno rukovodstvo, onda bi se moglo reći da globalni svijet živi u idealnim i idiličnim uslovima, što naprosto ne stoji", rekao je Špirić.

On smatra da bi BiH danas bila prosperitetnija i srećnija zemlja da je izgradnja odnosa u BiH u rukama Dodika i Cvijanovićeve.

"Siguran sam, da zavisi od Dodika i Cvijanovićeve i da su u njihovim rukama odluke o načinu izgradnje odnosa unutar BiH, ona bi danas bila mnogo prosperitetnija i srećnija zemlja", istakao je Špirić.

Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović". 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me