SANKCIJE - ARHAIČAN METOD AMERIKE I NjENIH SATELITA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

SOKOLAC, 11. APRILA /SRNA/ - Član Glavnog odbora SDS-a Milovan Bjelica izjavio je da je metod sankcija političarima arhaičan, a živim ga održavaju samo SAD i sateliti koji ovaj dio svijeta i dalje tretiraju kao svoje kolonije.

"Taj metod sankcija koje su u Srpskoj i Srbiji ljudi dobro osjetili i živjeli i sam sam preživio. Zbog toga nikome to ne želim, a rastužuje me što i dalje tretiraju ovaj dio svijeta kao svoje kolonije", rekao je Bjelica Srni, reagujući na sankcije koje je danas Velika Britanija uvela za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović i Milorada Dodika.

On je istakao da ovdje nema ni rata, ni tenzija, ni razloga da paradiraju silna oklopna vozila, a da Njemačka šalje vojsku kao 1914. i 1941. godine.

"Danas vidimo da sankcije uvode i Rusiji, da prebrojavaju svijet metodom `ili si s nama ili si protiv nas`. Naravno, ko god nije sa njima ili želi biti neutralan pokušaće da kazne i da im se osvete", rekao je Bjelica.

On je ocijenio veoma čudnim obrazloženje da dva srpska političara mogu biti prijetnja stabilnosti cijelom zapadnom Balkanu, te da su u ugrožavanju bezbjednosti ohrabreni ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, podsjećajući na izreku da "kada Rusiji žele da udare čvoku, tada nama dijele šamare".

"Tako je sada i sa ponašanjem Britanije, jednako kao i prošli i vijek prije njega", ukazao je Bjelica.

Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović" zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me