SANKCIJE - POKUŠAJ SATANIZACIJE SRPSKOG NARODA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednici političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj osudili su i odbacili ucjene, pritiske i nametanje politika u Srpskoj.

"Sankcije koje je Velika Britanija uvela predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku neće uticati na promjenu politika u Republici Srpskoj koje se zasnivaju na poštovanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ovakvim mjerama još više se podstiče kriza, podjela i sukobi u BiH", saopšteno je nakon današnjeg sastanka predsjednika partija koje čine vladajuću koaliciju u Srpskoj.

U saopštenju je naglašeno da su "sankcije odraz nemoći u spoljnoj politici i očigledno da su nemoć pokazali na malima kada moć nisu mogli pokazati na većima".

"Ovo je nastavak politike kojom se srpski narod pokušava satanizovati što su Britanci prije nekoliko godina pokušali i u Savjetu bezbjednosti UN, kada su htjeli srpski narod da okvalifikuju genocidnim, što je spriječila Ruska Federacija", poručeno je sa sastanka održanog u Banjaluci. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me