Лазић: Санкције - удар на Српску и њене институције

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Санкције Велике Британије уведене предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику представљају удар на Српску и њене институције, али не могу довести у питање њен опстанак, оцијенио је предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић.

- Република Српска је наша светиња и гарант опстанка српског народа на овим просторима. Никакве санкције нити пријетње међународних центара моћи српским представницима и институцијама Републике Српске неће и не могу довести у питање опстанак Републике Српске - рекао је Лазић Срни.

Лазић је истакао да је Република Српска трајна категорија која је верификована Дејтонским мировним споразумом за чије стварање и одбрану је у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату рату животе дало 24.000 српских бораца.

Према његовим ријечима, породице погинулих бораца и српски народ увијек ће бранити институције Републике Српске и српске представнике који су легитимно на изборима добили мандат од народа да представљају Републику Српску.

 

- Никакве санкције не могу промијенити свијест код српског народа да воли и брани Српску и њене институције - поручио је Лазић.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me