SAVIĆ: SANKCIJE POLITIČARIMA SRPSKE NE DOPRINOSE RJEŠENjIMA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Aleksandar Savić rekao je Srni da britanske sankcije istaknutim i izabranim predstavnicima Srpske ničemu ne doprinose, a pogotovo rješavanju problema u BiH.

Savić je upitao da li su jedini način komunikacije u današnjem savremenom svijetu sankcije i postoji li ikakav drugi način.

On je upitao da li Srbi u BiH imaju pravo na drugačije i svoje mišljenje, jer ispada da ako razmišljaju drugačije, onda ruše integritet BiH, iako u okviru BiH nastoje da djeluju u pravcu da svima bude bolje.

"Borba za interese Srpske u BiH nije borba protiv drugih, već za svoj narod. Potreban je dijalog, a sankcije ne doprinose ako živimo u savremenoj civilizaciji", istakao je Savić.

On je izrazio nadu da se u budućnosti prestati povlačiti takvi bespotrebni potezi jer sankcije nisu način komuniciranja sa ljudima.

Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović".

U saopštenju se navodi da su Dodik i Cvijanovićeva sankcionisani zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me