Владајућа коалиција: Санкције - покушај сатанизације српског народа

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Предсједници политичких партија које чине владајућу коалицију у Републици Српској осудили су и одбацили уцјене, притиске и наметање политика у Српској.

- Санкције које је Велика Британија увела предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику неће утицати на промјену политика у Републици Српској које се заснивају на поштовању Устава и Дејтонског мировног споразума. Оваквим мјерама још више се подстиче криза, подјела и сукоби у БиХ - саопштено је након данашњег састанка предсједника партија које чине владајућу коалицију у Српској.

У саопштењу је наглашено да су "санкције одраз немоћи у спољној политици и очигледно да су немоћ показали на малима када моћ нису могли показати на већима".

 

- Ово је наставак политике којом се српски народ покушава сатанизовати што су Британци прије неколико година покушали и у Савјету безбједности УН, када су хтјели српски народ да оквалификују геноцидним, што је спријечила Руска Федерација - поручено је са састанка одржаног у Бањалуци

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me