SRPSKI NAROD NE ŽIVI U BRITANSKIM KOLONIJAMA

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BEOGRAD, 12. APRILA /SRNA/ - Velika Britanija nikako da zaboravi da više nije kolonijalna sila i da Srbi ne žive u njihovim kolonijama, ni prošlim, ni budućim, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin nakon uvođenja britanskih sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.

Vulin je istakao da uvesti sankcije demokratski izabranim srpskim predstavnicima, Dodiku i Cvijanovićevoj, znači zabraniti Srbima da političkim sredstvima brane svoje interese.

"Srbi nisu robovi i ni u vreme britanske imperije nisu se prodavali na pijacama i nisu ih u Evropu dovezli kao roblje u brodovima britanskih plemića trgovaca robovima", naglasio je Vulin.

Vulin je istakao da Srbija neće ostaviti Srpsku bez podrške i pomoći, koliko god puta uvodili sankcije njenim predstavnicima.

On je istakao da Britanija ima mogućnost i da uvodi i da ne uvodi sankcije, a da Srbi nemaju mogućnost da prestanu da postoje i da prestanu da se bore za Republiku Srpsku.

Kada lider SDA Bakir Izetbegović ocijeni da je Dejton "ludačka košulja" ili kada mu "od oca ostala SDA" objavi da joj je najveći cilj rušenje Republike Srpske, pa samim tim i rušenje Dejtona, Vulin kaže da i Britanija i ostatak Zapada ćute, a da Dodiku i Cvijanovićevoj, kada kažu da će štititi Dejton uvode sankcije.

"Uvođenje sankcija je licemerno koliko i antisrpsko, to sa čuvanjem Dejtona ima veze koliko i Izetbegović sa hrišćanskim vrednostima. Ne znam šta Britanija misli da je postigla uvođenjem sankcija predstavnicima Srba, ali znam da se borba za pravo Srba na opstanak i borba za Republiku Srpsku neće završiti", rekao je Vulin. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me