SANKCIJE - UDAR NA SRBE I REPUBLIKU SRPSKU

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Organizacija starješina Vojske Republike Srpske saopštila je da su britanske sankcije predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku još jedan istorijski udar na Srbe i Republiku Srpsku, kao najveću i najsvetiju vrijednost srpskog naroda proisteklu iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Iz ove organizacije ističu da će Republika Srpska i srpski narod iz ovih sankcija izaći još jači, jedinstveniji i čvršći u opredjeljenju da Srpska i Srbi nisu niti za izdaju, niti za prodaju.

"U uslovima nemoći na globalnoj svjetskoj pozornici i odsustvu hrabrosti za obračun sa velikim svjetskim silama, koje ne mogu pokoriti svojim vjekovnim kolonijalnim interesima, svoje otrovne strelice usmjeravaju prema jednom malom, ali slobodarskom narodu i jednoj maloj, ali, slobodarskoj Republici Srpskoj", navode iz Organizacije.

Starješine navode da je to potpuno jasan i nedvosmislen dokaz pokušaja vraćanja izgubljenog autoriteta nakon izlaska iz EU.

"Narod i Republika Srpske, koji žele da kroz civilizovan i demokratski razgovor, u uslovima mira, rješavaju nagomilane probleme u funkcionisanju BiH, jednostavno, ne mogu biti gubitnici", naglašava se u saopštenju.

Organizacija starješna pozvala je sve institucije Republike Srpske i srpske predstavnike u institucijama BiH da prekinu svaku dalju komunikaciju sa predstavnicima Velike Britanije u BiH, uključujući i njihovog ambasadora i kompletno diplomatsko-konzularno osoblje.

Takođe, oni predlažu da se razmotri mogućnost proglašenja njihovog ambasadora u BiH nepoželjnom osobom u Republici Srpskoj.

Starješine su uputile poziv svim političkim i društvenim subjektima u Srpskoj da u ovim okolnostima iskažu puno nacionalno jedinstvo i zajedno odbrane minimum nacionalnog interesa srpskog naroda i Republike Srpske. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me