Галијашевић: Злонамјерно британско понашање

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Експерт за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је данас Срни да увођење санкција Велике Британије предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику показује да се Британија понаша злонамјерно, јер тиме гради јавно увјерење да неко у Српској подрива политички систем и да очекује "нешто од хиљаду километара удаљене Москве".

- Нити је било таквих изјава, нити постоје такве политике, нити Српска мијења свој однос према ЕУ нити мијења однос према Дејтонском споразуму којег јавно подрива лидер СДА Бакир Изетбеговић са њиховим "знањем" - навео је Галијашевић.

Он је нагласио да управо Британци преко Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ желе нестабилну ситуацију, злоупотребљавају домаће службе и институције и желе рат у БиХ као знак рата у Европи, то јест као појаву која би дестабилизовала Европу.

- Зато и ово раде. Ниједна мјера, ниједна радња ниједан политички став нити понашање ни Додика ни Цвијановићеве не даје оправдање за овакве мјере - истакао је Галијашевић.

 

Он је рекао да Велика Британија то не ради Додику и Цвијановићевој, већ да Британци то Србима раде већ задње двије стотине година, од првих елемената српске самосталности Британија то ради, гања "некаве руске авети на Балкану".

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me