LAZIĆ: SANKCIJE - UDAR NA SRPSKU I NjENE INSTITUCIJE

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 12. APRILA /SRNA/ - Sankcije Velike Britanije uvedene predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku predstavljaju udar na Srpsku i njene institucije, ali ne mogu dovesti u pitanje njen opstanak, ocijenio je predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.

"Republika Srpska je naša svetinja i garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Nikakve sankcije niti prijetnje međunarodnih centara moći srpskim predstavnicima i institucijama Republike Srpske neće i ne mogu dovesti u pitanje opstanak Republike Srpske", rekao je Lazić Srni.

Lazić je istakao da je Republika Srpska trajna kategorija koja je verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom za čije stvaranje i odbranu je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ratu živote dalo 24.000 srpskih boraca.

Prema njegovim riječima, porodice poginulih boraca i srpski narod uvijek će braniti institucije Republike Srpske i srpske predstavnike koji su legitimno na izborima dobili mandat od naroda da predstavljaju Republiku Srpsku.

"Nikakve sankcije ne mogu promijeniti svijest kod srpskog naroda da voli i brani Srpsku i njene institucije", poručio je Lazić. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me