Цвијановић: Санкције продубљују подјеле и удаљавају од договора

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да се санкционисањем званичника који су на изборима директно изабрани вољом грађана не може направити бољитак, већ се додатно продубљују подјеле у БиХ и та земља одмиче од договора и споразума.

Цвијановић је истакла да расположење унутар бошњачких политичких партија након увођења британских сакције њој и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику показује да је друштво дубоко подијељено и додала да Српска нема баш ништа са том подјелом.

- Потребно је да градимо и чувамо нешто што је резултат дијалога, а тог дијалога нема и ако ће те санкционисати изабране људе у Српској, онда показују континуитет једне погрешне политике спољног фактора - рекла је Цвијановић за АТВ.

Она је додала да се санкције дешавају у континуитету и да се на томе не може градити било каква будућност.

- Више сам заинтересована да градим дијалог него било који амбасадор, али нема овдје саговорника за дијалог - истакла је Цвијановић.

Цвијановић је истакла да су јој помијешана осјећања поводом санкција и да је оно што ради у свом политичком животу апсолутно исправно и у оквирима које су задали Устав и закон.

Осим тога, каже Цвијановић, у складу је са потребама становника Републике Српске и њиховим очекивањима од легитимно изабраних власти.

Она је навела да је увођење санкција политичка одлука која име везе са народом Републике Српске, јер су уведене људима које су изабрали грађани Српске вјерујући у политику коју они промовишу и да оно што раде може учврстити позицију Републике.

Цвијановић је нагласила да је то политички обрачун са функционерима Српске, а преко тога и са институцијама Републике Српске.

 

- То што су навели као образложење је врло јадно и приземно. То што они раде јесте тражење алибија за њихову велику глупост да ће те санкционисањем представника директно изабраних вољом грађана направити неки бољитак - додала је Цвијановић.

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me