SANKCIJE SU NASTAVAK PRITISKA RADI DESTABILIZACIJE SRPSKE

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

SARAJEVO, 11. APRILA /SRNA/ - Odluka Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović predstavlja nastavak pritiska na najistaknutije političke predstavnike srpskog naroda radi destabilizacije prilika u Srpskoj, izjavila je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.

Bursaćeva je ocijenila da je riječ o pokušaju narušavanje ugleda Dodika i Cvijanovićeve na međunarodnom planu, kao i zaustavljanja borbe za ustavne nadležnosti i prava srpskog naroda da putem svojih izabranih predstavnika donosi odluke u skladu sa nadležnostima.

Ona smatra da je to i pokušaj modeliranja izborne volje građana Republike Srpske na narednim izborima.

"Ovakva ili slična odluka je bila očekivana, ali ipak iznenađuje da je administracija te velike zemlje, nekad kolonijalne sile, u obrazloženju posegnula za zamjenom teza na način da se borba za poštovanje Ustava naziva rušenjem države, te za konstrukcijama i neistinama koji se kreiraju u Sarajevu o imaginarnom ruskom uticaju, podrivanju međunarodnog prava, secesiji i slično koji dolaze iz Republike Srpske", navela je Bursaćeva.

Ona je ukazala da upravo činjenice govore suprotno jer su generatori krize na nekoj drugoj strani, odnosno u Federaciji BiH.

"Imajući na umu da su upravo iz Velike Britanije dolazili određeni službenici koji su najviše uticali na nelegalan i neustavan prenos nadležnosti i na jako aktivan lobi koji nastoji održati određene slike i predstave ratu u BiH, ne čudi nastojanje administracije te zemlje da svim raspoloživim sredstvima zaustavi aktuelnu borbu srpskog naroda za ustavnu poziciju i istinu u BiH, a čiji je Dodik simbol", dodala je Bursaćeva.

Vlada Velike Britanije danas je objavila da su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sankcionisani zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me