VELIKA BRITANIJA UVELA SANKCIJE NA ZAHTJEV SVOJE EKSPOZITURE U BiH - PDP-a

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: RTRS i Srna pristrasno o sankcijama protiv Dodika i Cvijanović

BANjALUKA, 11. APRILA /SRNA/ - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka Velike Britanije da uvede sancije predsjedniku Republike Željki Cvijanović i njemu donesena na zahtjev njihove ekspoziture u BiH koja se zove PDP.

"To je na zahtjve Mladena Ivanića, /Branislava/ Borenovića, /Igora/ Crnatka i /Jelene/ Trivićeve. Oni su njihovi obavještajni eksponenti na prostoru Srpske i to je učinjeno da se ugrozi moje i Željkino kandidovanje na pojedinačne funkcije na predstojećim izborima", naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, stalno jadikovanje i priča o tome da treba skloniti Dodika, a sad i Željku Cvijanović, govori o tome da se ovdje pokušava formirati nova politička struktura od strane obavještajaca, kakvi su Ivanić, Borenović, Crndak i Trivićka.

"Zato postoje dosta uvjerljivi ukazi, da je to ta struktura koja je spremna i obećava da kada se oni dovedu na vlast da će sve učiniti da se nastavi njihov kontinuitet razvaljivanja srpskog nacionalnog interesa", pojasnio je Dodik.

On je rekao da mu je vrlo drago što je predmet raspravljanja britanske vlade, ali da je sve što su rekli laž.

Dodik je istakao da su Britanci stari manipulatori i neprijatelji srpskog naroda, što im je, kako je naveo, rekao u niz navrata.

"Kad god ovdje dolazi neki britanski ambasador, dolazi da radi protiv interesa Srba i Republike Srpske. I to rade ovdje 200 godina. Oni ovdje pokušavaju da zaštite nered koji je napravio Pedi Ešdaun, a on je masovno kršio Dejtonski sporazum, Ustav i sve čemu se mi suprotstavljamo i ne dozvoljavamo da dalje ide u kontinuitetu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naveo da je jadna BiH ako se na ovaj način brani, te da će, što se njega lično tiče, uživati u činjenici da ne mora da se bakće sa ambasadorima koji dolaze iz Britanije.

Dodik je istakao da se nikad nije bavio svojim ličnim pitanjima nego politikom zabrane rušenja daljeg Ustava, te da je ovdje na sceni urušavanje zdravog razuma.

"Koriste svoju nemoć da se obračunaju sa /liderom Ruske Federacije Vladimirom/ Putinom, pa sada nas dvoje stavljaju da to radimo po nalogu Putina. Putin je veliki državik velike zemlje i nacije i mi to poštujemo", rekao je Dodik.

On je dodao da će biti na istom pravcu do ocjene da njegovo ostajanje na funkciji znači da tada nastaje šteta za Republiku Srpsku.

"Tada ću biti spreman da se povučem. Sada mislim da trebam svim svojim raspoloživim snagama braniti se od laži koje promovišu Britanci", rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da su Britanci uputili zahtjev da se Srbi proglase genocidnim narodom u prošlom vijeku i da time ostve ljagu na sve, pa i nerođenu djecu.

"Neodrživa je tvrdnja da mi rušimo Dejtonski sporazum. Mala logička analiza rekla bi da lažu. Mi branimo slovo Dejtona, ništa drugo ne radimo, ako je to razlog da budemo politički eleimisani u redu, ali da znaju da mi nećemo promijeniti naš stav", istakao je Dodik.

Dodik je poručio i da neće prestati da se bori za Republiku Srpsku

"Srpska je za nas svetinja i nećemo je napustiti ni pod kakvim okolnostiam, nismo prepadnuti nit nam je neugodno. Imam nagon da podviknem, ali neću jer bi neki to iskoristili na pogrešan način. Nekad su im sretne sankcije, nisam mislio ići u London, niti imam šta tamo da tražim", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Velika Britanija je veliki zagađivač svjetske scene, koji promoviše ratove i podržava Ukrajinu da se sukobi sa Rusijom, te da svoje snakcije mogu da objese mačku o rep.

Dodik je naveo i da očekuje da će primjer Velike Britanije slijediti Njemačka i Holandija, a sve s ciljem da se na vlast dovede njihov agent i poslušnik. 

Članak indeksiran 21. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me