Raskrinkavanje.ba

N1 → Dačić za N1: Kako sam spasio mladića iz Sane

02.01.2018
Tekst članka

Policijski službenik Slađan Dačić iz Prijedora, zaposlen u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjaluci, sinoć je spasio N. M. (1996) koji je skokom u Sanu pokušao da izvrši samoubistvo.

Dačić je u razgovoru za N1 ispričao kako je došlo do susreta sa mladićem.

VEZANA VIJEST

"Oko pola 1, kad sam se vraćao iz grada, vidio sam momka koji je namjeravao da skoči sa gradskog mosta u Prijedoru u rijeku Sanu. Shvatio sam o čemu se radi, te sam zaustavio svoje vozilo. Pokušao sam da razgovaram sa njim, da ga odgovorim od toga, ali on nije htio da me posluša. Onda je skočio. Nakon toga ja sam skočio u vodu za njim, samo sam skinuo cipele i jaknu i skočio. Uspio sam na svu sreću da ga stignem u vodi i da ga uhvatim za kragnu od jakne i na taj način sam narednih nekoliko 150 metara plivao uz velike poteškoće, i uspio sam da ga izvučem na obalu. Mladić je imao namjeru da sebi oduzme život, to je odlučio, ali ja sam ga spriječio u tome”, kazao je Slađan Dačić.

Hladnoća, mrak, brza i duboka voda, ali ni strah nisu ga spriječili u njegovoj namjeri da spasi mladića.

“U tom trenutku nisam imao vremena da ni da razmišljam o tome, ni da me bude strah. Poslije se desi to razmišljanje, šta je moglo biti, kako, al' eto hvala Bogu da se dobro završilo. Prije svega mi je jako drago što sam spasio jedan mladi život, i nadam se da će taj momak riješiti svoje sve probleme i da neće tako nešto više nikada ni pomisliti. Teško je, voda je jako hladna bila, mrak je bio, voda je brza, duboka, nigdje ne može dno da se dodirne. Teško je baš", objasnio je.

Zahvaljujući brzoj reakciji, nesebičnim žrtvovanjem i humanim postupanjem, Dačić je spasio jedan ljudski život.

 

Članak indeksiran 23.04.2018. Zadnji put osvježen 23.04.2018.

Ocijenjeno u analizi