Danijela Štajnfeld je izmislila silovanje zbog azila? – Planirala odlazak u Ameriku još 2008. godine

Izvor/medij: Otprilike novo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kompleksna mreža medijskih manipulacija o slučaju “Štajnfeld-Lečić”

KAKO “Novosti” neslužbeno doznaju: Danijelina prijava silovanja bila je sredstvo za dobivanje američkog azila. Glumica je o preseljenju u Sjedinjene Države govorila još 2008. godine, tijekom snimanja serije “Vratit će se rode”.

Nekoliko kolega i suradnika Danijele Steinfeld, s kojima smo kontaktirali, kaže da im je glumica tijekom snimanja filma “Roda” ispričala svoje planove za odlazak u Ameriku. Objasnila im je da je od utjecajnog muškarca dobila ponudu da joj bude pokrovitelj i pruži joj uvjete za život i karijeru u Sjedinjenim Državama jer vjeruje u svoj talent.

Pitali smo i Danieline kolege s kojima je radila tijekom 2011. i u prvoj polovici 2012. godine. Doznali smo da se Danijela za ovaj pothvat priprema od jeseni 2011. godine, što im je rekla o sebi, te da je tijekom proljeća 2012. godine intenzivno prikupljala sve potrebne papire za boravak u Americi. U tom je razdoblju tražila i preporuke poznatih kolega, što je bilo važno za njezin novi početak i karijeru u Americi. Nakon završetka proljeća i kazališne sezone, u lipnju 2012., Daniela se napokon preselila u Sjedinjene Države. Zbog ovih i svih prethodnih podataka do kojih smo došli, kao i zbog glumiceine tvrdnje da je silovana 7. svibnja 2012. i da je ubrzo pobjegla u Ameriku, pitali smo se: Kako je Daniela dobila dozvolu za stalni boravak i radnu dozvolu u Americi? Kako je moguće da se netko iz Srbije odluči napustiti zemlju i nakon 40 dana jednostavno započeti novi život u Americi, bez povremenih posjeta svojoj zemlji? Daniela je izmislila silovanje kako bi dobila američki azil. Prijava je više nego dovoljan dokaz. Sustav azila zasnovan na silovanju, sustav ne zahtijeva dokaze ili utvrđivanje istine. Danijela je stečeni azil “opravdala” svojim filmom “Izliječi me” i uzvratila mu.

Članak indeksiran 29. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me