Danijela Štajnfeld još dvojicu ljudi optužila za silovanje?

Izvor/medij: Raport
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Kompleksna mreža medijskih manipulacija o slučaju “Štajnfeld-Lečić”

Prema informacijama koje navodi portal “24 sedam”, Danijela Štajnfeld i njen advokatski tim koji je zastupa protiv kolege Branislava Lečića, koga je ove godine prijavila za silovanje, imat će pune ruke posla ukoliko se na sudu pokrene njena prošlost.

Sumnja se da je glumica, prema navodnoj izjavi svjedoka bliskog njenoj porodici, prije 20 godina lažno optužila za pokušaj silovanja starijeg muškarca, V. K. iz Ruskog Krstura, gdje je i rođena. Ipak, slučaj je odbačen i nikad nije dospio na sud zbog razlikama u glumičinim iskazima.

V. K. preminuo je 2004. godine, a taj portal piše da je u trenutku kada ga je Danijela prijavila za seksualno uznemiravanje imao 43 godine, a ona 15. Radi se o lokalnom fotografu koji je radio po potrebi i za školske svečanosti, a čija se kuća tada nalazila nadomak škole koju je pohađala Danijela.

Pokojni V. K. preminuo je od posljedica moždanog udara, nije bio oženjen ni imao djecu. Brojni mještani Ruskog Krstura imali su samo riječi hvale za V. K. On se bavio fotografijom, umjetnošću uopšte, ali niko od njih nije čuo da se ponašao nedolično.

Portal na osnovu izjava mještana tvrdi da V. K. nije jedini muškarac kog je Štajnfeldova u periodu od svoje 15. do 17. godine prijavila za seksualno uznemiravanje, već da ih ima najmanje dvojica. Te tvrdnje nikad nisu dočekale suđenje zbog nedovoljno čvrstih dokaza tadašnje tinejdžerke.

Njen advokat Božo Prelević, rekao je kratko za ovaj portal da ne želi da govori o slučaju svoje klijentkinje kako ne bi ometao tužilaštvo, ali kaže za ove nove informacije da svakako ne bi mogle da utiču na slučaj sa Lečićem.

Izvor iz tužilaštva dodaje da bi optužnica protiv glumca odavno bila podignuta, kad bi organi koji vode proces imali čvrste dokaze protiv Lečića. Opširnu ispovijest o pokušaju silovanja od strane glumca iznela je i njegova nekadašnja koleginica Merima Isaković.

Članak indeksiran 29. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me