Davor Dragičević se krije u Ambasadi Velike Britanije u Sarajevu?

Izvor/medij: Argumenti
Ocjena: Teorija zavjere Demantirano Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Obavještajni”, “diplomatski” i “nezvanični” izvori o Dragičevićevoj lokaciji

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, za kojim je policija Republike Srpske raspisala potragu nakon nereda počinjenih tokom protestne šetnje održane 30. decembra u Banjaluci, nalazi se u Ambasadi Velike Britanije u BiH, saznaje portal “Infosrpska” iz diplomatskih izvora u Sarajevu.

Prema saznanjima ovog portala, “Dragičević se u ovoj ambasadi nalazi od juče, od ranih jutarnjih časova”.

U tekstu se navodi da to i ne čudi jer je ovaj portal 29. decembra objavio da je “Robert Kort, šef engleske obavještajne službe (SIS) u Sarajevu, čije je predstavništvo ponovo otvoreno u BiH marta ove godine, uključen u rušenje Republike Srpske i preko pokreta ‘Pravda za Davida'”.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je juče potragu za šest osoba zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko osoba, dok su neki od izgrednika pobjegli a među onima koji su izbjegli hapšenje bio je i Davor Dragičević.

Ambasada Velike Britanije: Dragičević se ne nalazi kod nas

Iz Ambasade Velike Britanije u BiH saopšteno je da se Davor Dragičević ne nalazi u ovoj ambasadi i da Velika Britanija nije povezana na bilo koji način sa organizacijom protesta u Banjaluci.

“Ujedinjeno Kraljevstvo je partner i prijatelj cijeloj BiH i našu posvećenost i predanost građanima BiH pokazujemo dugi niz godina”, rečeno je Srni iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu.

Članak indeksiran 17. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me