Denis Bećirović kod Senada Hadžifejzovića “ukazao”: “Da nije mene i Zlatka Miletića čini mi se da bi sjednice Doma naroda Parlamenta BiH trajale pola sata”

Izvor/medij: BH dijaspora
Ocjena: Greška Ispravljeno
Raskrinkano u: Izgubljeni u transkripciji: Bećirovićeve “nestale” milijarde postale milioni

-

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović gost je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovića.

“Pitate me za prebivalište? To je jedna velika ubleha! SDA je pripremila taj zakon!

Aktuelnoj vlasti je prioritet sve, samo ne država! Na vlast moramo postaviti iskusne i sposobne ljude! Moramo uvesti kriterije stručnosti i poštenja! Ja se neću kriti iza botova! Podržao sam zakon o prebivalištu, nekima se to nije dopalo!

Na vlast moramo postaviti iskusne i sposobne ljude! Moramo uvesti kriterije stručnosti i poštenja! Ja se neću kriti iza botova! Podržao sam zakon o prebivalištu, nekima se to nije dopalo! Botovi su me napadali! Taj zakon je pripremilo ministarstvo na čijem čelu su bili SNSD i HDZ! Taj zakon je usvojen kad je SDA došla na vlast! Taj zakon je usvojen kad je SDA došla na vlast!

Oni koji misle da mogu izvući jedno pitanje, a da mi ne otvorimo brojna druga pitanja, neće moći! Izvući ćemo i mi mnoga pitanja, još od 1995. godine! Gdje je nestalo 20 miliona KM 1995. godine?!

Večeras poručujem svim ljudima u Bosni i Hercegovini….

Kod nas nema matematike!

Da nije mene i Zlatka Miletića čini mi se da bi sjednice Doma naroda Parlamenta BiH trajale pola sata.

Ne smijemo potcijenjivati režimske stranke! Ovu utakmicu moramo igrati svih 90 minuta!

Ljudi mi čestitaju iz svih krajeva svijeta, ali još nije vrijeme za čestitke! Teška politička bitka tek počinje, a i kada pobijedimo, nije vrijeme za čestitku… Stanje u zemlji je vrlo ozbiljno. Cjelokupna opozicija me pdržala! Osjećam odgovornost, obavezu i čast! BiH treba reformatore, a ne politikante!

Ljudima moramo govoriti na isti način prije i poslije izbora! Moramo otvoriti novu perspektivu za BiH, moramo stajati iza svojih riječi i moramo pokrenuti BiH! Trenutno smo u potpunoj stagnaciji! Ljudima moramo reći istinu i spasiti državu – rekao je između ostalog Bećirović.

Članak indeksiran 27. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me