Raskrinkavanje.ba

Depo → Desetogodišnja djevojčica preminula na KCUS-u

17.01.2023
Tekst članka

Stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu, odakle je upućena za bolnicu

 

 

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u, saznaje Avaz.

 

Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružilo adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.


U zvaničnim otpusnom pismu bolnice, saznaje se, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove.

 

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.


Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je u Kliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo. Uprkos nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula.

 

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

 

(DEPO PORTAL/dg)

Članak indeksiran 18.01.2023. Zadnji put osvježen 18.01.2023.

Ocijenjeno u analizi