Raskrinkavanje.ba

Vostok → „Диверзија која ће само убрзати интеграцију ослобођених региона јужне Украјине са Русијом“: Украјина искључила Херсонску област са мобилних комуникација и интернета

01.05.2022
Tekst članka

Украјина је искључила Херсонску област са мобилних комуникација и интернета, чиме је пркосно напустила ове територије, рекао је за РИА Новости Олег Крјучков, саветник председника Крима за информациону политику.

Руска војска је током специјалне операције демилитаризације Украјине преузела контролу над целом Херсонском области на југу земље и Азовским делом Запорошке области. У регионима су формиране цивилно-војне управе, почело је емитовање руских ТВ канала и радија, те се обнављају трговинске везе са Кримом

„Украјина је искључила Херсонску област са мобилних комуникација и интернета, чиме је пркосно напустила ове територије. Сада ће престати да исплаћује пензије и бенефиције, као и да испуњава своје банкарске обавезе, заправо пљачкајући људе, као што је то било у Донбасу и на Криму - општа шема“, рекао је Крјучков за РИА Новости.
 

Крјучков је инцидент назвао диверзијом, која ће само убрзати интеграцију ослобођених региона јужне Украјине са Русијом.

Поштовани читаоци, на нашем Tелеграм каналу можете пратити све вести о специјалној операцији Оружаних снага Руске Федерације у Украјини, као и о дешавањима у Доњецкој и Луганској Народној Републици. Такође, можете погледати видео снимке, карте и фотографије које стално пристижу.

Članak indeksiran 10.05.2022. Zadnji put osvježen 10.05.2022.

Ocijenjeno u analizi