Raskrinkavanje.ba

Kiseljak info → DJEVOJČICA (10) PREMINULA NA KCUS-U

17.01.2023
Tekst članka

Liječničkim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju na KCUS-u, saznaje portal “Avaza”.

Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stupnjeva, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

Stanje se pogoršalo

U službenom otpusnom pismu bolnice, saznajemo, upravo se navodi kako je ustanovljeno kako je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskompliciralo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Premještena u Sarajevo

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije, a zbog pogoršanja stanja premještena je u Kliniku za dječije bolesti KCU Sarajevo. Uprkos nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula.

Liječničkim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.

 

Članak indeksiran 18.01.2023. Zadnji put osvježen 18.01.2023.

Ocijenjeno u analizi