Raskrinkavanje.ba

Hayat → DJEVOJČICA PRONAĐENA GOLA SA GLAVOM U RUKAMA: RIJEČI NJENIH RODITELJA NE MOGU DA SE IZDRŽE

14.08.2019
Tekst članka

Roditelji djevojčice Nore Kuoirin (15) iz Velike Britanije, koja je pronađena mrtva u džungli u Maleziji 10 dana nakon nestanka, još uvijek ne znaju uzrok smrti njihove mezimice.


Muči ih i to zašto je policiji trebalo toliko vremena da pronađe njeno tijelo, iako je navodno već jednom pretresla teren na kojem je kasnije pronađena. Pitaju se i da li je ona možda ubijena negdje drugdje, pa je njeno tijelo donijeto pored vodopada, dok planinar koji je otkrio opisuje u kakvom položaju je našao.

Ima mnogo nejasnoće u slučaju smrti djevojčice, koja je nestala 4. avgusta iz smještaja u kojem je bila sa roditeljima. Njen nestanak prijavili su roditelji, nakon što su zatekli njenu sobu praznu, sa otvorenim prozorom. Nora, koja je dijete sa posebnim potrebama, nikada ranije nije imala običaj da odluta, zbog čega njena porodica vjeruje da je u pitanju nešto strašnije.

Policija u Maleziji saopštila je da je obdukcioni nalaz odložen za najmanje jedan dan i da neće prije četvrtka znati uzrok smrti.

Sa druge strane, planinar koji je pronašao njeno tijelo, rekao je kako je "Nora izgledala kao da je spavala, sa glavom koja se odmarala u rukama".

Kako je rekao, njeno tijelo bilo je na vidnom mestu, nije bilo sakriveno niti prekriveno nečim.

- Iako je izgledala kao da spava, odmah smo znali da je mrtva. Tijelo nije bilo zavučeno, ali mjesto na kojem je pronađena teško je naći - dodao je planinar.

Međutim, ovo je pokrenulo pitanja o nestanku, jer je područje u kojem je pronađena Nora prethodno pregledano i nisu pronađeni nikakvi tragovi, prije nego što je planinar slučajno naletio na tijelo.

Njeni roditelji Sebastian i Meab žele da znaju da li su možda kriminalci ubili Noru, pa onda njeno tijelo ostavili u blizini vodopada.

- Naša djevojčica dirnula je cijeli svijet, želimo da zahvalimo svima na podršci i pomoći, kao i na spasiocima koji su je pronašli. Nora je srce naše porodice. Ona je bila najpouzdanija, najdragocenija djevojka i beskrajno je volimo. Surovost načina na koji su nam je oduzeli je nepodnošljiva. Srca su nam slomljena. Uvijek ćemo voleti našu Noru - saopštila je policija.

Članak indeksiran 21.08.2019. Zadnji put osvježen 21.08.2019.

Ocijenjeno u analizi