! / Dobitnik Nobelove nagrade za medicinu: COVID-19 je proizveden u laboratoriji u Wuhanu!

Izvor/medij: Radio Sarajevo
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Francuski nobelovac griješi: Nema naučnih istraživanja koja dokazuju da je SARS-CoV-2 stvoren u laboratoriji

Francuski ljekar i dobitnik Nobelove nagrade za medicinu Luc Montagnier izjavio je da je koronavirus najvjerovatnije proizveden u nekoj od laboratorija u kineskom gradu Wuhanu.

Dobitnih Nobelove nagrade iz 2008. godine, virusolog Montagnier za portal "Pourquoi docteur" kazao je da ne vjeruje u zvanične tvrdnje da se koronavirus prirodnim putem pojavio na ilegalnim pijacama divljači u Wuhanu.

"Virus koji izaziva COVID-19 je proizveden u laboratoriji u Wuhanu. Ta laboratorija se tokom '2000-ih godina specijalizirala za koronaviruse", kazao je Montagnier i dodao da je lično dobro istražio tu temu.

Montagnier je i za televiziju CNEWS kazao da je siguran da se novi tip koronavirusa nije pojavio prirodnim putem, već da je u pitanju proizvod iza kojeg stoje stručni ljudi.

"Ne znam s kojim ciljem su ga proizveli. Moguće da se radi o segmentima HIV-a i da se tragalo za vakcinom za AIDS", kazao je Montagnier.

Naravno, nema nikakvog zvaničnog naučnog dokaza koji bi potkrijepio ovakvu tvrdnju, u koju su zaljubljeni teoretičari zavjera, o čemu smo i mi pisali u više navrata.

Članak indeksiran 01. 05. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 sedmicu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me