DODIK HITNO IZOLOVAN! Bore mu se za život, TUGA U SRPSKOJ! O čemu se radi?

Izvor/medij: Magazin Dan
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Ne, Miloradu Dodiku se ne “bore za život”

Na ovim prostorima, političari su osobe koje su po mnogim popularnije od recimo estradnih zvijezda.

O njima se svakako više piše nego o estradnjacima ili rijalitim zvijezdama. Jedan koji je pri samom vrhu po svemu ovom, zbog svog ponašnja, odnosa sa drugim političarima kao i kontroverznih izjava je zasigurno Milorad Dodik, koji je član predsjedništva BiH i jedan od najmoćnijih ljudi u Republici Srpskoj.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

On je u politici još od devedesetih godina prošlog vijeka i od samog početka on je u politici na neki svoj poseban način. Ovih dana on se našao u centru pažnje medija zbog velikog diplomatskog skandala, kada je u toku posjete ministra vanjsih poslova Rusije Lavrova, Lavrovu dao na poklon jednu staru ikonu za koju se jako brzo ustanovilo da je ukradena iz jedne crkve u Ukrajini koja se nalazi na ratnoj nozi, u kojoj ratuju Rusija i Ukrajina. U svakoj drugoj zemlji bi to bio veliki skandal koji bi vodio do ostavke, ali je Dodik našao pravi način da se izvuče iz svega ovoga.

Naime, mediji su objavili da se Dodik nalazi u izolacije i da je navodno ili pozitivan na korona virus ili je bio u kontaktu sa osobom koja je pozitivna, pa je zbog toga u izolaciji, ali mnogi su mišljenja da je on u izolaciji samo da se slegne prašina oko ovog diplomatskog skandala i da razmisli koji bi mogao da bude njegov sljedeći potez kako bi opstao na političkoj sceni.

Eto, sada ima punih 15 dana da rzamisli o svim sljedećim planovima.

 

Članak indeksiran 23. 12. 2020 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me