Raskrinkavanje.ba

Buka → Dodik: Imamo spremne odluke, ukida se nadležnost SIPA-e i Tužilaštva...

01.08.2019
Tekst članka

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za RTRS da ovaj put neće proći namjera,kako je rekao, političkog Sarajeva da sa opozicijom iz Republike Srpske formira vlast na nivou BiH, jer je spreman plan kojim će to biti spriječeno.

Dodik je istakao da je očigledno da SDA ponovo želi da bira predstavnike iz Republike Srpske, ali da je dosta nepoštovanje volje srpskog naroda. Izabere li političko Sarajevo ponovo opoziciju iz Srpske za svog partnera, to će predstavljati, kaže Dodik, izbor drastične manjine i akt o raspadu BiH.

- Ili ćete se dogovarati sa relevantnim predstavnicima srpskog naroda koji su u ovom trenutku konstituisani u skupštinskoj većini, Vladi ili ćete imati to što tražite. Ono što ćemo mi učiniti, je da ćemo prvo donijeti odluke, a sve već imamo pripremljeno. Mi ćemo to donijeti u toku noći i prekinućemo sistem indirektnog oporezivanja - jasan je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik dalje navodi da će Narodna skupština preko noći poništiti sve odluke, koje je mimo volje srpskog naroda, nametnuo visoki predstavnik, te donijeti odluku da se nadležnost Tužilaštva i SIPA ukida na teritoriji Srpske.

- To su ilegalni organi koji ne mogu da funkcionišu. Hoćete da se igrate? Јa vam preporučujem da izaberete /Mirka/ Šarovića pa ćemo vidjeti kako ćemo se igrati. Šta ćete uraditi? - pita on.

Članak indeksiran 13.08.2019. Zadnji put osvježen 13.08.2019.

Ocijenjeno u analizi