Додик: Имовина Српске је имовина Српске и ту не помажу ни бонска овлаштења (ВИДЕО)

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Jednostrano izvještavanje javnih medija u RS o odluci visokog predstavnika

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и ту не помажу ни бонска, нити било каква овлаштења.

- Најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Нијемац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније - рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише одлуку њемачког дипломате Кристијана Шмита да обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти.

Додик је подсјетио да је питање имовине ријешено 1995. године у Дејтону и "само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ ријешена".

Он је оцијенио да је потез Кристијана Шмита кич и шунд политике на коју су га натјерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали.

 

 

Dodik: Imovina Srpske je imovina Srpske i tu ne pomažu ni bonska ovlaštenja

 

 

Share

 

Watch on

 

- Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Њемачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор! - рекао је српски члан Предсједништва БиХ.

Članak indeksiran 20. 04. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me